Rezervní topidlo do novovstavby : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
19. 02. 2016, 09:21:14
Rezervní topidlo do novovstavby

Dobrý den,
máme rozestavěný nízkoenergetický RD a zvažuji výběr doplňkového topení.

Dům má TZ kolem 5kw, vytápění bude topnými kabely v podlaze o celkovém výkonu 7,4kw (včetně přídavku dynamiky natápění, hlavně v koupelně apod.). Každá místnost v domě bude mít vlastní termostat a bude možno ji regulovat samostatně.

Původně se počítalo s peletovými kamny v obývacím pokoji nebo kamny na dřevo s velmi malým výkonem (např. Salerno Haas+Sohn). Neočekáváme hlavní topení kamny, spíš jen dotopení a zatopení pro atmosféru. Dále jako „záložní topení“.
Komín máme o průměru 16cm, výška 8,5 m. Výška zaustění je 1,4m nad podlahou. V komínu je integrován i přívod vzduchu. Co se týká prostoru na kamna, potřebujeme nějaké menší na hloubku (nejlépe do 50cm od stěny, ideálně slim).
Chtěl bych doporučit typ krbovým volně stojících kamen. Zda je lepší jít do peletových kamen, či nějakých kamen na dřevo s malým výkonem ? Např. nějaké litinové s CB ?
S pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
19. 02. 2016, 09:22:41
Re:Rezervní topidlo do novovstavby

Dobrý den.
Vzhledem k tepelným ztrátám a plánovanému způsobu využití mi přijdou jako nejvhodnější kamna na dřevo typu Salerno – k dodání jsou různé modifikace :
https://www.krbova-kamna.com/hledani?…

v různých cenových relacích, včetně Rakouského modelu JAVUS II ahorn ( nemáme na webu, ale umíme dodat – máme vystaven na prodejně...... )

Úzká kamna jsou HAAS+SOHN NORDBY – ale pozor na výkon – už bych se toho trochu ( hodně) bál.

Z litinových kamen bych zmínil kamna JOTUL řady F 16 : https://www.krbova-kamna.com/hledani?…

Nebo potom peletová kamna. To není špatná myšlenka a volba. Je potřeba si uvědomit, že se jedná o jiný způsob hoření. Oheň vypadá jinak, je slyšet ventilátor, podavač a i to, jak pelety padají do hořáku. Kamna jsou závislá na elektronice a elektrickém proudu. Na druhou stranu mají i výhody – možnost naprogramovat, jednoduchá obsluha a doplňování paliva, zásobník paliva. Možnost kupovat pelety průběžně při provozu ( netřeba prostoru k uskladnění), čistý provoz a v neposlední řadě vyšší účinnost ( a stabilně vyšší účinnost). Nevýhody : mnohdy vyšší pořizovací náklady, závislost na elektrickém proudu, elektronická jednotka, hluk a nepřirozený plamen.

Těžká volba, ale věřím, že si s tím poradíte – já nevidím dovnitř člověka – vy určitě budete mít jasnou představu o tom, jak moc je pro Vás “náročné” se kolem topení v kamnech starat.

V případě dalších dotazů a najasností, napište – na prodejně máme zapojené jak pelety s výměníkem, tak i kamna na dřevo s výměníkem. Topíme střídavě.

Petr vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.