Úspora Vaší peněžence = terciární spalování : Pro vyznavače klasických krbů s krbovou vložkou, kteří chtějí využít nejen akumulačních možností krbu či krbové obestavby, ale i připojení na stávající otopnou soustavu a ušetřit tak další tisíce korun během topné sezony, přichází HAAS+SOHN Rukov s převratnou novinkou. Novara 17 s výměníkem svým nápaditým technickým řešením a svými unikátními parametry upoutá pozornost i nejnáročnějšího zákazníka o ekonomický a ekologický způsob vytápění. Celkový výkon krbové vložky včetně teplovodního výměníku je 17.4 kW, přičemž až 10.8 kW výkonu je předáváno do teplovodního výměníku. Při průměrně zatepleném prostoru lze vytápět až 320 m3 obytných prostor.

 

Samotný přitažlivý pohled do prizmatického a prostorného topeniště zastíní technické parametry. Především pomocí terciárního spalování je dosaženo účinnosti převyšující 90%, která garantuje mnohem menší spotřebu paliva ve srovnání s obdobnými výrobky s nižší účinností. Vzduch předehřátý na velmi vysokou teplotu je přiveden vzduchovými kanály do spalovací komory v místech, kde se může aktivně podílet na spalovacím procesu.

Vložka Novara

Tímto je proces spalování obohacen o potřebný kyslík, který zaručuje mnohem dokonalejší reakci s energetickým plynem, který se vyvíjí při samotném spalování. V praxi to znamená mnohem lepší využití energie, která by jinak zbytečně unikala komínem. Každý si pak snadno spočítá, že ušetří spoustu peněz na palivu.

 

Vyměnitelný výměník – univerzálnost použití : Jedinečnou předností krbové vložky Novara 17 s výměníkem je nová koncepce vyjímatelného výměníku, která nabízí jednoduchou možnost montáže a demontáže pro přestavění na teplovodní nebo teplovzdušnou variantu.

 

Univerzálnost použití je na rozdíl od ostatních produktů vyskytujících se na trhu pro výrobky HAAS+SOHN Rukov samozřejmostí a standardem! Tuto obrovskou výhodu ocení zejména ti, kteří chtějí vložku využívat po přechodnou dobu bez napojení na teplovodní systém vytápění. Jednoduchost spočívá ve stavebnicovém uspořádání, kdy je výměník usazen na horní části spalovací komory a horní vnější krycí víko s kouřovodem uzavírá celé topeniště. Tzn. že víko s kouřovodem slouží pro obě možné varianty jako horní krycí část topeniště. Novara 17 s výměníkem se dodává jako set, což znamená, že obdržíte zvlášť těleso krbové vložky a výměník. Krbová vložka je připravena ihned pro instalaci na komín a zapojení do provozu. Jakmile budete mí funkční topnou soustavu, jednoduše namontujete teplovodní výměník. který jste zakoupili v rámci setu a po připojení již můžete pohodlně topit do celého systému. Při instalaci se určitě hodí i fakt, že se nemusí manipulovat s výrobkem o hmotnosti kolem 300 kg, což ocení zejména ti, kteří nebydlí právě v přízemí anebo chtějí do patra. Výhodu vyměnitelného výměníku jistě přivítáte i při pravidelné péči o svou krbovou vložku, kdy při sejmutí horního víka můžete výměník řádně a efektivně vyčistit a tím i uspořit nemalé peníze při provozu.

Dvojnásobná ochrana a bezpečnost : Standardní výbavou krbové vložky Novara 17 s výměníkem je ochrana teplovodního výměníku vychlazovací smyčkou, která zajišťuje ochranu v případě výpadku elektrického proudu a je již umístěná ve výměníku. Firma HAAS+SOHN Rukov však přidává další prvek pasivní ochrany proti přetopení, kterou je automatická klapka pro regulaci primárního vzduchu, která zajišťuje uzavření přívodu primárního vzduchu, jenž je hlavním výkonovým akcelerátorem spalování. Takto získáváte zajištění, které zamezí přetopení soustavy i v případech, kdy je topidlo natopené na provozní teplotu a nově naložené palivo plně zahoří.

 

Maximální bezpečí pro Vás a zejména Vaše děti : Stávající řešení málokdy zaručovala přijatelné oteplení prosklené plochy dvířek. Řešení prosklení navržené firmou HAAS+SOHN Rukov zaručuje minimální teplotu povrchu skla, kdy se při letmém dotyku nemusíte bát, že si způsobíte vážnější popáleninu! Tuto vlastnost ocení maminky, kterým dítko právě uniklo z jejich pozornosti… Speciální keramické sklo s antireflexní vrstvou odráží zpět do topeniště teplo, které by jinak běžně používané sklo zahřívalo na mnohem vyšší a pro dotyk nebezpečnější teplotu. Regulovatelností obou hlavních přívodů vzduchů (primárního a sekundárního) je zaručena možnost správného a optimálního nastavení spalovacího procesu pro získání maximálního užitku. Správným nastavením přívodu sekundárního vzduchu lze také zajistit dokonalou čistotu skla a tím i radost z pohledu na plápolající oheň. Příjemné klima v obytných prostorech zajistí centrální přívod vzduchu (CPV), díky kterému je spalovací vzduch přiváděn z venkovních prostor. Nedochází tedy k nasávání již ohřátého vzduchu z místnosti a není nutné větrání, čímž se zabraňuje úniku tepla a protopených peněz… Napojení je vhodné zejména v nízkoenerge­tických či velmi dobře izolovaných stavbách.

 

Vhodné i pro noční provoz : Konstrukce krbové vložky Novara 17 s výměníkem je uzpůsobena pro možnost spalování nejen dřeva či dřevěných briket. Vývojáři HAAS+SOHN Rukov mysleli i na situace, kdy se o topidlo nemůžete starat a potřebujete jej na několik hodin opustit. Ať už odjedete na nákupy či v noci ulehnete ke spánku, topidlo za krátkou dobu nemusí vyhasnout a vychladnout, čehož dosáhnete pokud přiložíte uhelné brikety. Jednoduše přiložíte toto médium, zredukujete přívody vzduchu a můžete efektivně spalovat s více než 84% účinností!

Proč právě účinnost 90% má být faktorem pro Vaše rozhodnutí? O čem vypovídá údaj účinnost? Ve své podstatě je to hodnota, která říká, jak efektivně dokážeme zužitkovat energii v palivu uchovanou. Pro názornost můžeme uvést jednoduchý příklad: při 50% účinnosti spalování musíme dodat téměř 2× tolik paliva než by v ideálním případě bylo potřeba. Ani firma HAAS+SOHN Rukov sice neumí vymyslet a vyrobit „perpetum mobile“, ale dokázala najít způsob, jak využít 90% z možného potenciálu. Pokud bychom převedli toto číslo na hodnotu peněz, zjistíme, že oproti běžným výrobkům lze ušetřit až 20% ročních nákladů na vytápění, což může být i několik tisícovek za rok.

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.