přívod vzduchu : diskuze

no image
Autor: drahoš
17. 10. 2010, 10:35:19
přívod vzduchu

Dobrý den,
předpokládám instalaci krbových kamen s teplovodní vložkou a budu realizovat podkladní betony ve všech místnostech(původně byly dřevěné podlahy.S ohledem na možnost napojení do komína vím zhruba kde budou kamna stát, ale nemám vybraný konkrétní typ kamen. Chtěl by pod podkladní beton položit trubku pro přívod externího vzduchu, ale nevím světlost, materiál ani kam situovat vyústění trubky v místnosti, tak aby mohl po kamna na trubku dopojit. Můžete mi prosím poradit, kde mají kamna cca do kolem 5 kw výkonu převážně připojení externího vzduchu?
 Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
18. 10. 2010, 08:24:12
Re: přívod vzduchu

Dobrý den,
světlost 125 mm by měla být dostatečná. Je onžo použít novodurovou trubku – její délky by neměla řesahovat 5 metrů, ale to projektant určitě ví.
Většina kamen s výměníkem má externí přívod vzduchu zezadu – vzduch bych vyvedl za kamna – moh nabídnout například THORMA FALUN AQUA ( 4+4 kW), nebo ABX PORI 7 AQUA a ISLAND 7 AQUA ( výkon 4+6 kW) apod.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.