Krbová kamna s výměníkem Prity - vychlazovací smyč : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
15. 08. 2010, 06:55:35
Krbová kamna s výměníkem Prity - vychlazovací smyč

Dobrý den, zaujaly mně kamna Prity, hledám nějaký typ s výměníkem, který bude mít výkon něco okolo 8kW. Co mi ale u těchto kamen chybí je technický popis. Takže mám několik otázek: Byly tyto kamna ve zkušebně? Má výměník „vychlazovací smyčku“? Síla plechu mi nepříjde nijak ohromující, jak dlouho mi při denním použití (od října do dubna) vydrží? Pokud byste měli „technické listy“ k těmto kamnům (Prity FG W15, W10), tak bych ho rád viděl. S pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
15. 08. 2010, 06:58:47
Re: Krbová kamna s výměníkem Prity - vychlazovací smyč

Dobrý den, pane Kocháni, děkujeme za zájem o naše služby.

Krbová kamna značky Prity se vyrábějí v Bulharsku ( člen EU). Někeré modely prošly zkušebnou v Brně ( například AM W12 apod), jiné ( zejména ty, které se do ČR nedovážely před vstupem Bulharska do EU) mají certifikáty z bulharské zkušebny – tato zkušebna má certifikát EU. Uváděných údajů bych se opravdu nebál ( v ČR se prodá ročně cca 3000 až 4000 ks kamen Prity – a to si myslím, je obrovské číslo). Výměník nemá vychlazovací smyčku a nemá ani přípravu pro její použití – okruh je nutno zabezpečit jiným způsobem – třícestný ventil, záložní zdroj apod. Síla plechu výměníku 5 mm by měla být dostačující ( například výměník u krbových vložek BeF je tuším 4 nebo 4.5 mm silný). Ovšem důležité je mít správně nastaven okruh – aby se kamna nepřehřívala a na druhé straně aby nedehtovala a nedocházelo k nízkoteplotní korozi. Dále je potřeba opravdu suché palivo a mít správný tah komína. Proto na otázku životnosti neumím odpovědět. Kolega má na prodejně krbová kamna bez výměníku Prity AM a provozuje je už cca 8 let, možná více – a topí v nich celou topnou sezonu a je spokojený. Bohužel technické listy ve smyslu těch, které jsou třeba u kamen HAAS+SOHN nemáme k dispozici.

V případě dalších dotazů, napište.
Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.