Krbová kamna chlová kamna ABX KARILIE - palivo : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
07. 01. 2010, 11:00:04
Krbová kamna chlová kamna ABX KARILIE - palivo

Dobrý den, měli bychom zájem o bližší informace k Vámi nabízeným kamnům ABX KARELIE v provedení kachle s rovným bílým soklem. Mohl byste nám prosím poslat rozměry topeniště a informaci k tomu, jaké je možné použít palivo – zda pouze dřevo nebo i dřevěné či hnědouhelné brikety? Také bychom rádi znali účinnost kamen v %. Děkujeme Vám předem Kněžourovi

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
07. 01. 2010, 11:04:14
Re: Krbová kamna chlová kamna ABX KARILIE - palivo

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše služby.
V kachlových kamnech ABX KARELIE je použita krvocá vložka ABX Oxford. Zde jsou její parametry:

Krbová vložka OXFORD má jmenovitý výkon 10 kW, maximální výkon 14 kW. Je schopna vytopit prostor o objemu 200 – 280 m3. Spotřeba paliva při jmenovitém výkonu je 3.2 kg/h suchého dřeva. Použitelné palivo kusové dřevo, dřevní brikety. Krbová vložka OXFORD je vyrobena z ocelového plechu, topeniště je vyloženo nehořlavým materiálem – vermeculitovýma deskama. Popelník je pod litinovým roštem, přístupný po otevření dvířek. Rozměry prosklení : šířka 55 cm, výška 28 cm, rozměry ohniště : šířka 60 cm, hloubka 34 cm.

Technické parametry při spalování dřeva a dřevních briket : koncentrace CO při referenčním obsahu O2: 0.1%, účinnost 78,7%, teplota spalin na výstupu 184°C, hmotnostní tok spalin 10.4 g/s.

Až do loňského roky bylo jako palivo uváděno také hnědouhelné brikety. Od roku 2009 už nejsou zmiňovány. Je možno je použít, ale vlivem vyšší výhřevnosti může dojít ke snížení životnosti vložky. ( můj názor je ten, že pokud bude uživatel topit rozumně – prokládat dřevo briketama, případně briketama topit na noční provoz, zvýšená výřevnost se neprojeví).
V případě dalších dotazů, napište.

Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.