Kachlová kamna ABX LAPONIE - způsob provozování : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
09. 07. 2009, 07:52:58
Kachlová kamna ABX LAPONIE - způsob provozování

Dobry den, chtela bych Vas poprosit o odborny nazor. Stavime dum o rozmerech 8×11, dve patra, sdtavime z ytong lambda, ktere jiz nepotrebuji zatepleni a tepelna ztrata je 10kw. pokud by jsme pouzili tyto kachlova kamna ABX LAPONIE s výměníkem je mozne je pouzit jako plnohodnotne vytapeni? prizemi je jedna velka mistnost plus koueplna a nahore mistnosti zvlast, kde by jsme rozvedli radiatory. taky by me zajimalo jak dlouho kamna vydrzi rozpalena? Jde mi halvne o to, kdyz odejdem do prace a nebudeme prikaldat napr 9 – 10 hodin tak jestli je nutne znovu roztapet. Predem dekuji za informace.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
09. 07. 2009, 07:57:21
Re: Kachlová kamna ABX LAPONIE - způsob provozování

Dobrý den, děkuji za dotaz.
Krbová kamna nemají charakter stáložárého topidla ( tedy nelze v nich topit 24 hodin 7 dnů v týdnu). Jsou určena k přerušovanému topení ( přes noc vyhasnou a ráno znovu zatopíte – nebo odpoledne, až přijdete z práce). Kamna by neměla být jako jediný zdroj tepla v objektu.

V otázce dimenzování kamen doporučuji kontantovat topenáře – výkon kamen musí odpovídat požadovaným výkonům do výměníku ( radiátorů) a do místnosti. V případě, že máte tepelné ztráty 10 kW, přijdou mi LAPONIE s výměníkem a s výkonem 15 kW jako příliš výkonná – ale konečné slovo by měl mít topenář.
Já osobně bych zvážil možnost instalace kamen bez výměníku a horní patro vytápět schodištěm ( pokud to dispozice dovolí).

Na závěr bych chtěl napsat, že uvedený model je problémově dostupný – počítejte s delší dodací lhůtou.

( Asi jsem nenapsal co jste chtěla slyšet, ale ptala jste se na můj názor .....)

Pokud budete cokoli potřebovat, napište.

Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.