kourovod : diskuze

no image
Autor: conexant
26. 10. 2007, 10:57:39
kourovod

Autor: conexant
Datum: 25. 10. 2007, 15:04:29

Dobry den,
Koupil jsem si od vas krbova kamna. Pouziji zadni pripojeni do komina. Potrebuji poradit jak to nejlepe provest. Zadni vystup z kamen (jeho horni hrana) je zhruba o 5–10 cm pod spodni hranou stavajiciho otvoru v komine po starych kamnech. Kamna budou ve vzdalenosti 15–20 cm od zdi. Nevim zda-li 1) mohu udelat v komine novy otvor ve stejne vysce (vsude se pise, ze kourovod ma smerovat mirne sikmo smerem nahoru)anebo pouzit nejaky typ kolena (pokud mi muzete poslat odkaz na nejake, nejlepe regulovatelne koleno – na vysku)? Take nevim jestli je po vybourani noveho otvoru nejakym zpusobem utesnit otvory okolo kourovodu. Udajne existuje zaruvzdorny silikon nebo neco na teto bazi. Pokud bych pouzil stavajici otvor koleno by muselo mit tupy uhel. Dekuji moc za odpoved.
Hezky den,
Jaromir Sindlar

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
29. 10. 2007, 06:19:30
Re: kourovod

Dobrý den, děkuji za dotaz.
Nejjednodušším řešením by bylo kontaktovat klempíře, ketrý Vám vyrobí díl přesně na míru. Můžete samozřejmě i přesekat vstup do komína a stávající vstup vyzdít nebo vytmelit. Pokud máte trubku o délce pouze 0,25m, je možno ji dát vodorovně.
Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.