vyber nejvhodnejsich kamen podle kriterii : diskuze

no image
Autor: Purkrabek
25. 08. 2007, 22:04:04
vyber nejvhodnejsich kamen podle kriterii

Prosim o pomoc pri vyberu krb.kamen, moznych typu je tolik, nejsem s to najit konkretni typ. HLedam kamna aby splnila nasledujici kriteria :
Tepolovzdusna (dvouplastova), mela by vytopit 2 male mistnosti v prizemi (obe celkem cca 70m3) + pripadne lehce i treti mistnost v patre (pruduchy stropem mam)
v rekracnim objektu se spise slabsi isolaci. Za dulezite povazuji max. velikost prikladanych polen a dobu, jak dlouho vydrzi bez prikladani (v noci).
Musi mit kvuli malemu prostoru horni vyvod a prumer nevim presne (stavajici kamna mela 120 mm ale kominova sachta je půdorysu 20×20 cili by mohlo byt i 150 mm?),
cenove max. cca 18 tis. Je v nabidce tolik typu a i rada vyrobcu, levne i drahe, nelze v tom jako amater kvalifikovane vybrat.
Zrejme nejlepsi dvouplastova delaji HaasSohn jak me prijde …ale doporucte mi prosim par nejvhodnejsich kandidatu, ja si vyberu podle designu…


Dekuji mnohokrat

ps. v ramci dopravy je zajisteno (prip. je mozne objednat) i umisteni kamen az do objektu ? preci jen co by sam jeden clovek zmohl se 100kilovymi kamny pred domem ?
take dekuji

Purkrabek J.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
27. 08. 2007, 05:54:38
Re: vyber nejvhodnejsich kamen podle kriterii

Dobrý den, děkuji za dotaz.
70 m3 odpovídá výkonu cca 3,5 kw, na chatě je to kolem 5 kW. Je to hrubý ODHAD. Tzn. KAmna ABX Polar 4, Kiruna 4, Baltik 4, HAAS+SOHN Arvika, Kaunas, VAASA Hvozdík. Mezi nejprodávanější kamna patří Thorma BORGHOLM šedý/speckeramik.
Přijede auto s hydraulickým čelem, řidič složí kamna na zem a na rudlíku nebo paleťáku Vám je zaveze po rovině, kam budete potřebovat. Ale není schopen překonávat schody, terénní nerovnosti apod.
Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.