Napasování kamen co nejvíce na zeď (Silca desky?) : diskuze

no image
Autor: Lub.Kr
13. 04. 2022, 07:45:42
Napasování kamen co nejvíce na zeď (Silca desky?)

Dobrý den,

pořizujeme do bytu litinová kamna Nordflam Arica. Projekt jsme nacpali do rekonstrukce kvůli cenám energií (celá domácnost jede na nový plynový kotel…), kamna jsou na skvělém místě co se týče výhřevu a na strašném místě co se týče překážení. Okolo kamen jsou 3 dveře a přímo naproti kuchyňská linka s jídelním stolem. Kamna potřebujeme strčit co nejvíc ke zdi, aby se dalo okolo nich procházet.
Zapojení je do pálené cihlové zdi, na zemi ořežeme parkety a pod kamna vlepíme dlažbu. Problém, který řešíme, je všude zmiňované odskočení od zdi (10–20cm a více). Původně jsme zvažovali jiná kamna, i moderní závěsná, ale retro a prosklenná se nám v malém prostoru více hodí, navíc mají dobrou výhřevnost. Tloušťka kamen je 50 cm a pokud je vyšoupneme hodně, „odchází“ nám doprostřed místnosti.
Je možnost kamna nacpat co nejblíže? Napadlo nás zeď za kamny obložit Silca deskou nebo podobným materiálem. Nevěděli jsme, že když lze koupit přímo na zeď závěsná kamna, tak stojatá se musí odtahovat, trochu mi to hlava nebere..? Neporadíte prosím, jaké máme možnosti?
Děkujeme!

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
16. 04. 2022, 08:22:32
Re:Napasování kamen co nejvíce na zeď (Silca desky?)

Dobrý den,
podle mých informací norma neřeší vzdálenost od nehořlavé stěny. Nicméně – pokud budete po zapojení krbových kamen požadovat revizní zprávu po napojení spotřebiče, doporučuji kontaktovat reviznáho technika komínů a celou situaci konzultovat s ním. Jeho názor by měl být rozhodující.
Případně se podívejte do návodu k obsluze, zda výrobce udává informace ohledně nehořlavé stěny.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.