Zapojení kamen do fasádního komínu Schiedel : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
12. 01. 2022, 07:35:41
Zapojení kamen do fasádního komínu Schiedel

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Rád bych tedy využil Vaší nabídky a nechal si s kouřovodem poradit, resp. nakombinovat potřebné díly. Do přílohy jsem načrtnul obrázek s rozměrama a přidal i reálné foto s umístěním. Máme nerezový komín vedený po fasádě o průměru 220mm, na který se prostřednictvím kouřovodu o průměru 150mm budou zevnitř domu napojovat kamna Haas+Sohn Nordby (woodstone) s boxem na dřevo. Kamna budou z boku cca 20cm od zdi, což by mělo být cca 650mm k napojení kouřovodu do kamen. Sopouch od komína zasahuje cca do 2/3 tloušťky zdi, přičemž od stěny místnosti k drážce na koncovce sopouchu je to cca 320mm (viz obrázek). Co se týče polohy zadní strany kamen od zdi, ještě nemáme úplně jasno, zda je necháme s větší mezerou tak, aby otvor v kamnech i díra ve zdi byly v jedné rovině nebo kamna přisuneme co nejvíce ke stěně, což by ale znamenalo lehké vyosení kouřovodu a nutnost použití stavitelného kolena. Nevím ale, jestli tento typ kolena je dostatečně těsný. Určitě bych chtěl koleno s čistícím otvorem. Zda u těchto kamen je zapotřebí kouřová klapka, netuším. Barvu kouřovodu bych chtěl stejnou, jako mají kamna. Poprosil bych o nacenění i opravného spreje. Chtěl bych se ještě zeptat, zda se jednotlivé dílce do sebe pouze zasunou, nebo je spoj zapotřebí ještě nějak tmelit, aby nedošlo k průniku např. vodního kondenzátu nebo dehtu mimo kouřovod. Omlouvám se za poněkud delší email, ale nikdy jsem kouřovod nestavěl a nerad bych něco zanedbal.

Děkuji mockrát za odpověď.
S pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
12. 01. 2022, 07:39:25
Re:Zapojení kamen do fasádního komínu Schiedel

Dobrý den,

na kamna trubka 1 metr, potom koleno s čistícím otvorem, trubka 1m do boku. Co nevím je to, zda je hrdlo redukce schiedel uzpůsobeno k tomu, aby se hrdlo trubky zasunulo dovnitř.

Trochu mne to Vaše řešení zaskočilo – ikdyž není neobvyklé.

Možná bych raději doporučil celé zapojení konzultovat s kominíkem – revizním technikem. I pokud si kamna zapojíte sám, měl by revizák přijít, zapojení zkontrolovat a dát kulaté razítko.

Pokud budete chtít kamny uhnout tak, že nebudou v ose komína, obávám se, že to zapojení nebude stabilní. Kouřovody se pouze zasouvají do sebe – netmelí se. opravný sprej máme origoš z fabriky – 400 ml je za 450 kč


Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.