Krbová kamna ABX VASA - mastek : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
13. 11. 2021, 10:00:32
Krbová kamna ABX VASA - mastek

Dobrý den, vlastním kamna ABX VASA se kterými jsem spokojený. Uvažuji nyní o zvýšení účinnosti vytápění pomocí teplovzdušného výměníku. Prosím o info jaký typ je pro tato kamna ideální? Dále prosím o konzultaci nebo praktickou radu co může být špatně, když při přikládání při otevřených dvířkách se mi vždy valí kouř do místnosti. Děkuji za rady a přeji vše dobré! S pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
13. 11. 2021, 10:01:25
Re:Krbová kamna ABX VASA - mastek

Dobrý den děkuji za dotaz.

pochopil jsem tedy správně, že provozujete kamna ABX VASA a máte problém s tím, že kamna dostatečně nevytopí prostor ? Nemám informaci, jak je místnost velká, ale vzhledem k tomu, že vím, jak velké ohniště krbová kamna ABX VASA mají , troufám si tvrdit, že je neprovozujete zcela správně dle návodu. Ale do toho mi vlastně nic není.
K Vašemu dotazu : pokud plánujete použít teplovzdušný výměník – tzv.gájo – na kouřovod, nemohu – já sám za sebe – toto řešení doporučit. Zapojením výměníku dojde ke zhoršení tahu komína aohlazení spalin , ketré vstupují do komína. Následkem nižší teploty spalin se tah ještě více zhorší. Je předpoklad, že kamna budou hůře hořet, více dehtovat a více kouřit do místnosti.
Příčiny zakuřování do místnosti mohou být různé – studený komín ( špatná tah komína), vlhké dřevo, nevhodný styl přikládání – je potřeba přikládat na vyhořelou vrstvu paliva – nikoli do plamenů. V některých případech má na vniknutí kouře do prostoru vliv i podtlak v místnosti – způsobený digestoří, schodištěm nahoru apod.

Snad Vám tyto informace budou aspoň trochu platné.
Přeji hezký den
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.