Peletková kamna s výměníkem na chalupu : diskuze

no image
Autor: Kat.Ul
05. 08. 2021, 13:46:48
Peletková kamna s výměníkem na chalupu

Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem krbových kamen na chalupu. Otopná soustava se bude v rámci rekonstrukce objektu dělat úplně nová. Tepelná ztráta objektu je 18 kW. Mísnost, kde budou kamna osazena, má tepelnou ztrátu cca 4,5 kW. Objekt bude vytápěn kombinací podlahového vytápění a deskových těles. Chalupa bude využívána v průběhu celého zimního období a to minimálně o víkendech + jeden až tři celé týdny. Líbil by se mi následující koncept: hlavní zdroj vytápění v naší přítomnosti automatická krbová kamna na peletky (s wi-fi modulem, kdy by se buď zatopilo než přijedeme nebo nechalo dojet tak, aby se co nejvíc temeprovalo peletkami) s akumulační nádobou, doplňkový zdrojem tepla by byl eletrokotel (temperace v době nepřítomnosti). Dokážete mi doporučit spolehlivá kamna vhodná na toto použití?

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
16. 08. 2021, 10:26:26
Re:Peletková kamna s výměníkem na chalupu

Dobrý den,
předpokládám, že tepelná ztráta byla určena výpočtem a je správná. U peletových kamen není WIFI modul problém.
Nabídka peletových kamen ( stejně jako třeba automobilů) je široká. Potřeboval bych alespoň trochu nástřel designu a hlavně cenového rozpětí, kde byste se chtěli pohybovat.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.