Sporák na chatu : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
23. 03. 2021, 07:21:59
Sporák na chatu

Dobrý den, bydlíme v Ostravě, ale hledám vhodná kamna na chatu v Budišovicích (kousek od Velké Polomi). Jsem letos domluvená na vyvložkování komína a u toho bych chtěla vyměnit i kamna, stávající zn. MORA mají krásných 33let. Chtěla bych klasické kuchyňské kamna, s troubou a prosklenými dvířky k topeništi. Uvažuji o KVS Klaudii, líbí se mi i Nordica. Vaše firma je jedna z mála, která má kamna skutečně skladem a nedělá jenom přeprodej. Ještě bych se chtěla poradit, jestli by pro naši chatu nebyly vhodné kamna s výměníkem, potřebovala bych vytápět ještě další místnost za zdí od kamen, prozatím ji vytápíme přímotopem. Nicméně nevím, co všechno takový výměník obnáší na prostor a vybavení. Až to bude možné, určitě bych se přijela podívat k Vám na prodejnu. S pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
23. 03. 2021, 07:22:39
Re:Sporák na chatu

Dobrý den, těší nás Váš zájem o naše služby.
Snad prodejny nebudou zavřené věčně ......
V otázce teplovodního výměníku bych byl opatrný. Výměník je součástí ohniště topidla a nelze jej ( třeba přes léto ) odpojit z provozu. Teplovodní okruh je potřeba dimenzovat s ohledem na tepelné ztráty ( jinými slovy, je potřeba zabezpečit odběr tepla z výměníku tak, aby se okruh nepřehříval). Je nutno výměník zajistit proti přetopení – záložní zdroj při výpadku elektrického proudu, dochlazovací ventil apod. A v neposlední řadě – pokud se jedná o chatu – je třeba dbát na to, aby voda v okruhu nezamrzla a topení nepopraskalo. Nevím, jestli máte představu o ceně. Pokud se bavím s topenáři, tak obvykle se za práci a použité komponenty pohybujeme někde kolem 20 tis kč. Tuto částku berte prosím s rezervou. Ale chci tím naznačit, že to není jenom někde něco připojit. ...... Koneckonců, teplovodní okruh by měl zapojovat topenář, ketrý ponese garanci toho, že vše je bezpečné a bude to fungovat tak, jak má. Zkuste se poptat někoho v okolí .
Až se to všechno uvolní, napište a stavte se – sporák klaudie béžová tu mám k vidění.
Přeji hezký den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.