Hlučnost peletových interiérových krbových kamen s výměníkem - obecně : diskuze

no image
Autor: Mic.Š
16. 03. 2021, 09:26:13
Hlučnost peletových interiérových krbových kamen s výměníkem - obecně

Dobrý den, prosím o informaci jak je to s hlučností peletových interiérových krbových kamen s výměníkem – obecně. Nyní máme krbová kamna s výměníkem HS Grand Max. Kamna jsou de facto neslyšitelná, přestože jsou v obývacím pokoji. Uvažujeme o výměně za peletová krbová kamna s výměníkem. Nemusí se dělat dřevo, během přikládání se neotvírá topeniště, nepráší se do místnosti, popel se vysaje cca 1× týdně, atd. Ale, kamna budou umístěna v obývacím pokoji sousedícím s ložnicí. Proto bychom chtěli vědět, jakou hlučnost peletová kamna(ventilátor spalin, čerpadlo, hořák)oproti krbovým kamnům mají? Nikde, u žádných kamen jsme hodnoty hlučnosti nenašli. Děkujeme za informaci.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
17. 03. 2021, 14:07:37
Re:Hlučnost peletových interiérových krbových kamen s výměníkem - obecně

Dobrý den,
aktuální legislativa výrobcům peletových kamen nenařizuje měření hluku.

Všeobecně se dá říci, že čím dražší výrobek, tím sofistikovanější řešení – jak motoru podavače, tak i tak i hořáku a v neposlední řadě i ventilátoru. Překvailo by mne, pokud by se v nabídce kamen do cca 40 tis našla nehlučná kamna.

Mnohá dražší kamna mají možnost zvolit noční program, případně vypnou ventilátor. Já osobně provozuji dvoje peletová kamna ( spíše levnější :-) ) a neumím ten hluk k ničemu přirovnat. A je to samozřejmě i tak, že každý člověk má práh nepříjemného hluku posunutý jinam ......

Pokud budete mít vybrané konkrétní model, zkuste napsat.

Petr vávra

oprechtice 58

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.