krbová kamna do obýváku jako vedlejší topení, velikost sopouchu : diskuze

no image
Autor: Lib.Le
29. 08. 2020, 17:54:50
krbová kamna do obýváku jako vedlejší topení, velikost sopouchu

Dobrý den. Máme opravený starý dům. Topíme tepelným čerpadlem, ale rádi bychom měli v obýváku krbová kamna abychom si mohli zatopit i mimo sezonu apod. a pro případ že nepůjde elektrika. Obývák má cca 20m čtverečních. Líbí se nám kamna Thorma Borgholm ale mají výkon 7kw a to je asi moc ne? Nebo to nevadí? Doporučili byste nám jiné?
Druhá otázka: Máme sopouch o průměru 120mm. Je jasné, že pokud bychom koupili kamna s průměrem kouřovodu 150 mm, musíme zvětšit sopouch a dát novou zdeř. Co když si ale vybereme kamna s průměrem 130 mm, je nutné taky zvětšit sopouch (bourat), nebo tam ten 1 centimetr nebude až tak vadit a vyřeší to redukce?

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
08. 10. 2020, 11:58:38
Re:krbová kamna do obýváku jako vedlejší topení, velikost sopouchu

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Do prostoru 20m2 s předpokládanou výškou stropu 2,6 m budete potřebovat kamna s co nejmenším výkonem. Doporučovala bych 4–5 kW jmenovitého výkonu. Tradiční kachlová kamna s malým výkonem bych mohla nabídnout: ABX Florencie I (průměr kouřovodu 130 mm), ABX Ikaria KI kachlový sokl nebo ABX Ikaria K I bílý ocelový sokl (průměr kouřovodu 150 mm).

Co se týká napojení na menší komín /130/120, doporučovala bych o konzulteci s kominíkem. V případě, že byste si vybrali kamna s průměrem kouřovodu 150 mm bude lepší zvětšit vstup komína na 150 mm.


S pozdravem

Jana Pařenicová
krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.