Krbová kamna ABX Polar 8 - vhodnost volby : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
31. 08. 2019, 07:01:23
Krbová kamna ABX Polar 8 - vhodnost volby

Dobry den, Chci se zeptat u kamen uvadite ze jsou schopna vytopit prostor do 200m3. Stavime ted dum ktery bude mit celkem nejakych 260 metru krychlovych a zajima me jen jestli myslite ze u domu s trojitymi okny a pomerne dobro izolaci (energeticka narocnost B) budou takova kamna dostacujici. Nebude to primarni zdroj topeni ale jde mi o to jestli kdyz budu chtit dum vytopit konvekcnimi kamny jestli to na takovy dum je dostacujici nebo jestli mam koukat po necem jeste vykonejsim. Diky Jakub

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
31. 08. 2019, 07:01:59
Re:Krbová kamna ABX Polar 8 - vhodnost volby

Dobrý den Jakube.
Metry krychlové jsou velmi velmi orientační hodnota. Pro výběr vhodných kamen jsou podstatné tepelné ztráty objektu, které by měly odpovídat jmenovitému výkonu topidla. V otázce vytopení celého domu konvekčními kamny bych byl opatrný.
Největší teplo bude pochopitelně v okolí kamen a postupně se bude šířit dál. Aby se nestalo, že v místnosti u kamen budete mít 40 °C a v okolních místnostech 15 ...... Šíření konvekčního tepla bude ovlivněno podmínkami uvnitř domu – prouděním vzduchu a v neposlední řadě i výškou stropů. Píšete, že to nebude primární zdroj tepla. Zamyslel bych se nad variantou umístit kamna do obyváku a přitápět si přilehlé místnosti. Nevím, jak je dům situován. Často se staví kuchyň , jídelní kout a obyvák jako jeden prostor. Tak tento prostor bych si přitápěl. S výkonem kamen bych to nepřeháněl – kamna optimálně pracují ( vysoká účinnost, čisté sklo, čisté spaliny – i komín) při provozu na horní výkonové hranici – tak, aby se kamna nedusila. Takže něco s výkonem 4–5 kW jmenovitého výkonu. S nižším výkonem je spojena i nižší spotřeba paliva – tzn. nižší pracnost Veselý obličej .
Ale rozhodnutí je pochopitelně na Vás, protože Vy jste investor. Pokusil jsem se Vás trošku navést a uvést do problematiky. Budu rád za zpětnou vazbu, zda si myslíte, že to, co jsem napsal má hlavu a patu.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Petr Vávra
Vávra kamna s.r.o.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.