Velikost ohniště - polena 50 cm ? : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
31. 05. 2019, 07:22:00
Velikost ohniště - polena 50 cm ?

Dobrý den,
zdá se mi u některých krbových kamen malé topeníště. Jaký je váš názor, jsem koukal máte tam i kamna s topenistěm i 50cm, nechtěl bych pořád přikládat.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
31. 05. 2019, 07:24:00
Re:Velikost ohniště - polena 50 cm ?

Dobrý den, na Váš dotaz se mi těžko reaguje ......:-) Nevím, jaké máte s kamny s výměníkem zkušenost a co od nich očekáváte ......
Správný provoz kamen s výměníkem je takový, že přikládáte v intervalu cca co hodinu.
Jednoduchá úvaha a rovnice : z 1 kg suchého dřeva dostanete při účinnosti 80% cca 3 kW tepelného výkonu. Pokud chcete topit na třeba 9 kW, kamna Vám spotřebují cca 3 kg za hodinu. Ohniště je konstruováno na určité množství paliva a určité množství přiváděného spalovacího vzduchu. Za těchto podmínek hoří s optimální účinností. Pokud zvolíte kamna s velkým výkonem a přiškrtíte vzduch, docílíte mnohdy toho, že kamna na jedno naložení vydrží déle než vyhasnou, ale vlivem nedostatku vzduchu nebudou dobře spalovat ( tzv. nedokonalé spalování) – nespálený uhlík vytvoří dehet – na skle, stěnách výměníku, v komíně. Následkem je nižší životnost výměníku/kamen, špinavé sklo , komín a taky provoz s nízkou účinností ( spálíte hodně paliva v poměru k výkonu, který krbová kamna dávají) .
Nevím, jak moc se rozepisovat = jak moc jste ochoten naslouchat názoru, který ne zcela koresponduje s Vaší představou :-)

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.