Vložkování komínu : diskuze

no image
Autor: Jit.Ha
12. 09. 2018, 08:26:52
Vložkování komínu

Dobrý den, uvažuji o krbových kamnech od firmy ABX, výkon cca 5 kW, komín vede přímo ve zdi, u které by kamna měla stát, ale nevím, zda je nutné ho vyvložkovat, či nikoli. Jedná se od dům postavený v roce 1975, a tento komín byl používaný pro kuchyňský sporák do roku 1990. Jedná se o místnost v přízemí (komínové těleso vede do suterénu, kde jsou dvířka na čištění), nad přízemím je ještě jedno obytné patro a pak nízká půda. Kamna budou využívána jen doplňkově, převážně mimo hlavní topnou sezonu.
A ještě by mě zajímalo, zda je pro provoz kamen nějak výhodnější přímý zadní vývod do komína, nebo je to jen estetická záležitost a horní vývod je rovnocenný. (Mám trochu obavu, zda by řemeslníci trefily přesnou výšku zaústění kouřovodu z kamen do zdi – aby pak nevznikl při instalaci nějaký problém…
Děkuji a přeji hezký den. Jitka H.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
12. 09. 2018, 11:34:55
Re:Vložkování komínu

Dobrý den, vyvložkování komína není nutnou podmínkou provozu krbových kamen bez výměníku. Podstatné je, aby byl komín v pořádku. A tuto informaci by Vám měl dát kominík – zkontroluje stav komína, podívá se dovnitř ( možná kamerou) a řekne , jestli vložkovat nebo ne.
Ve Vašem případě máte poměrně vysoký komín, zda zapojit zadním kouřovodem nebo horním bych nechal na designu kamen. Někomu se ta trubka nelíbí. Neměl by být problém vysekat vstup do komína v požadované výšce. .

Petr vávra
krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.