napojení kamen na komín a CPV : diskuze

no image
Autor: Zde.Ad
11. 09. 2018, 07:44:17
napojení kamen na komín a CPV

Dobrý den,
stavím dřevostavbu a jako sekundární zdroj vytápění mají sloužit krbová kamna. Prostor, který by měl být v přízemí kamny vytápěný je cca 130 m3. Do domu bude přes základovou desku přiveden CPV v délce 4,5 m bez kolen či jiných ohybů v přímém směru a průměr CPV by měl být 100 mm. Z Vašich předchozích odpovědí jsem pochopil, kam směřovat výběr kamen, takže teď zvažuji mezi modely H+S Salerno II (zadní napojení CPV průměr 100 mm) a Romotop Evora nebo Laredo (oba spodní napojení CPV průměr 120 mm). Rád bych se tedy zeptal jestli je možné na takto připravený CPV napojit oboje kamna nebo jestli to bude u některých z nich problém, ať už z pohledu technologie napojení nebo snížení účinnosti CPV. Také bych se rád zeptal, jestli je možné napojit oboje kamna do komína, který bude mít připravené napojení na kouřovod o průměru 150 mm (lze použít třeba k modelu Salerno nějakou redukci) nebo jestli musí být průměr kouřovodu stejný jak na kamnech, tak i na komínu? A poslední dotaz se týká toho, jestli je nějak daná (např. normou, běžná praxe, účinnost atd.) výška napojení kouřovodu do komína, pokud je kouřovod napojen na kamna horním vývodem?
Děkuji.

S pozdravem
Zdeněk Adamec

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
18. 09. 2018, 09:11:26
Re:napojení kamen na komín a CPV

Dobrý den,
u přívodu vzduchu by měl být dodržen stejný průměr jako je hrdlo na kamnech. Pokud budete mít dobrý tah komína, nemusel by být problém ani s menším průměrem. Ale netroufnu si Vám potvrdit, že zmenšení průměru neovlivní kvalitu spalování. To je hodně individuální. Není problém dodat redukci 120 na 150 mm – máme je běžně skladem. Všeobecně se traduje, že délka nezaizolovaného komína by neměla přesáhnou 1.5 metru. Spíše bych se přiklonil k tomu, umístit vstup do komína v takové výšce, aby to vypadalo esteticky. Minimální odstup od stropu je 50 cm.

V případě dalších dotazů, napište
Petr Vávra

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.