Vytápění víkendového objektu : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
13. 11. 2017, 08:20:13
Vytápění víkendového objektu

Dobrý den, problém řešíme na chalupě. Hledáme teplpvodní topení na pevná paliva, potřebného výkonu cca max 9,5 – 11 kW (vytápěná plocha je cca 68 m2), jedná se o polovinu přestavěné staré chalupy s nízkými stropy a podkrovím. Původní kotel z roku mezi 1940 až 46 byl obezděný cihlami a sloužil do loňského roku(!). Systém je samotížný. Komín je 40*40 cm, 6 m výška.
Kotel byl umístěn ve vstupní chodbě chalupy cca 2 m od vstupních dveří. výška je cca 2.1 m. Chodba nebyla vytápěná. U řady kotlů jsme našli podmínku, že nesmí být umístěny v obytných prostorách, včetně chodeb. Zaujala nás proto krbová kamna s výměníkem, ale nevíme, zda by bylo, vzhledem k umístění vratné větve do výšky 30 cm možné napojit na současnou samotížnou soustavu tak, aby fungovala. Navíc většina krbových kamen počítá s výkonem 3 i více kWh do prostoru, kde jsou umístěna, což si myslíme, že je zbytečné.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
13. 11. 2017, 08:20:55
Re:Vytápění víkendového objektu

Dobrý den.
Jako zásadní problém bych viděl, že krbová kamna mají výstupy z teplovodního výměníku 3/4” nebo 1”. A v takto malém průměru samotíž nefunguje. Takže by se muselo dát oběhové čerpadlo a ten 1” zredukovat na 2” a zapojit do stávajícího okruhu. Jenže problém bude v tom, že tím, že máte hodně vody v okruhu, bude se celý systém obtížně natápět a udržovat v chodu. Konzultoval jsem to s topenářem : doporučil předělat systém.
Lepší možností, než krbová kamna s výměníkem mi přijdou peletová kamna s výměníkem. Jednak je možno je naprogramovat dopředu

  • že se zapálí třeba 2 hodiny před plánovaným příjezdem, nebo u některých modelů je možno

dokoupit WiFi modul a ovládat je přes telefon. To mi přijde jako úplně nejlepší. … A navíc je možno je umístit do interiéru, kde budete vidět oheň a mít požitek k plamene.

Nevím, jak dál – jestli se sejít s topenářem na místě, kdy by navrhl možnosti ?

S pozdravem a přáním hezkého dne

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.