Výběr kamen : diskuze

no image
Autor: Dá.Jo
18. 10. 2017, 12:26:38
Výběr kamen

Dobrý den, prosím o doporučení vhodných krbových kamen. Budeme vytápět 1 místnost cca 100 m3 v RD – přídavný zdroj tepla, jinak topení plynem. Dům je starý,chladný, zatím nezateplený, plánujeme zateplení. Kamna budou u stěny, na níž bude zvenku nerezový komín. Designově se nám líbí kamna hranatější, příp. oválná, (ne kulatá), s obkladem keramiky, nebo pískovce. Cenově bychom se rádi vešli okolo 30 tisíc. Preferujeme větší spalovací komoru, větší sklo a omývání skla. Nevíme, zda kamna s akumulací, či bez? Můžete nám poradit? Děkuji moc, hezký den, DJ.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
19. 10. 2017, 06:53:07
Re:Výběr kamen

Dobrý den.
Volba kamen jako takových je na uživateli. Všeobecně: u nemovitostí s průměrnou tepelnou ztrátou se bere orientačně 1 kW výkonu na 20m3 vytápěného prostoru – při venkovní teplotě mínus 15°C.
Uměl bych si tam představit třeba Haas+sohn Salerno II nebo kachlovou variantu JAVUS. Spíše se Vám bude asi líbit něco ve stylu Haas+sohn MADEIRA nebo NORDBY. To by mohli být favorité. A dále potom něco od Romotopu – Evora, Alpera, Laredo . Nebo něco od ABX s indexem 4 nebo 5 ( jmenovitý výkon 5 kW)

Oplach skla mají všechna kamna – sklo oplachuje sekundární vzduch – to je vzduchu, kterým řídíte intenzitu topení ( výkon). Pokud tedy koupíte kamna s velkým výkonem, budete snižovat množství vzduchu a tím i oplach nebude optimální. Akumulace je také řešením – cca polovina výkonu půjde do akumulace, tím se teplo rozloží v čase. Pokud s topením v krbových kamnech nemáte žádnou zkušenost, zvážil bych variantu koupě levných kamen – třeba s výkonem 5–7 kW a po zateplení objektu je vyměnit za definitivní řešení. Na levných krbovkách si vyzkoušíte, jak to celé funguje a kolik tepla pro Vás bude optimální, aby se místnost nepřehřívala. Ale je to na Vás.

Pokud Vám budu poct být nápomocen, neváhejte napsat.

Petr vávra
krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Dá.Jo
19. 10. 2017, 08:45:07
Re:Re:Výběr kamen

Dobrý den pane Vávro, moc děkuji za vaší vyčerpávající odpověď. Velmi si vážím vašeho času a zájmu pomoci. Na doporučená kamna jsem se dívala, opravdu jste to trefil, díky. Ještě podíváme spolu s manželem večer a vše zvážíme. O Romotopu Evora a Laredo jsme už uvažovali, ale manžel se bojí, že bude vypadávat při otevření dvířek popel na zem, že mají předsunuté topeniště. A slyšela jsem, že jsou problémy se servisem přímo od Romotopu, nevíte o tom něco? Ještě jednou díky a krásný den. DJ.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
19. 10. 2017, 12:00:57
Re:Re:Re:Výběr kamen

Dobrý den ještě jednou.

O tom vypadávání nic nevím – nemáme žádnou zpětnou vazbu od zákazníků, že by to dělalo enormní problém. Měřil jsem to na prodejně a ta zábrana je 5.5 cm stejně jako u ABX. Madeira od haasu má zábranu 7 cm . … Je to určitě i o způsobu užívání a kladení polen. S předsunutím ohniště to podle mne nesouvisí. Ohledně servisu : je to složité a palčivá otázka. Servis Romotop funguje, náhradní díly jsou k dispozici . Na nefunkční servis jsou tu jíní adepti. :-) Ale vážně. Je to otázka, co bylo špatně ? neuznaná reklamace ? Oprávněně? ....... Citlivé téma.
Pokud by servis fungoval špatně, zvážili bychom je vyřadit z nabídky, protože první na ráně je prodávající …

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.