kamna s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
16. 10. 2017, 11:20:05
kamna s výměníkem

Dobrý den, máme domek s patrem. Přemýšlíme o kamnech s výměníkem. Máme krb v místnosti bez výměníku a chceme vytápět celý dům. Máme i plynový kotel, ale spíše by jsme chtěli topit dřevem. Bylo by to s těmito kamny možné? Dohromady máme 3 místnosti a chodbu

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
16. 10. 2017, 11:20:58
Re:kamna s výměníkem

Dobrý den,
v případě nákupu kamen s výměníkem doporučuji kontaktovat topenářskou firmu, která Vám spočte potřebné výkony do prostoru a do výměníku. Neumím to odhadnout aniž bych viděl jednotlivé místnosti a stav nemovitosti.

Dovolte mi jenom poznámku. Pokud máte plynový kotel, dává smysl topit v kamnech bez výměníku – do místnosti, kde kamna stojí. Jedním z argumentů je to, že pro kamna s výměníkem v drtivé většině potřebujete elektrický proud – stejně jako u plyn. kotle. Další věc je ta, že aby se teplovodní okruh rozeběhl a bezproblémově fungoval, je potřeba topit naplno. Jinak kamna dehtují a kouří do místnosti. No a třetím argumentem je cena komponentů potřebných do toho okruhu.
Pokud budete mít info o výkonech, s výběrem kamen Vám rád pomohu.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Petr Vávra


Vávra kamna s.r.o.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.