Kachlová krbová kamna : diskuze

no image
Autor: Ivo.Ny
22. 09. 2017, 12:45:37
Kachlová krbová kamna

Dobrý den,
ráda bych se zeptala,zda byste mi doporučil do novostavby kachlová kamna Heinz Dolo?Velmi se mi líbí tento typ kamen,elegantní tvar,velké prosklení,regulace výkonu a hlavně kombinace předávání tepla.Mám zkušenosti s kachlovými kamny na zakázku,delší doba ohřevu kachlí a tím i místnosti,za to výborná akumulace v kachlích a teplo do druhého dne.V novostavbě vzhledem k režimu domácnosti,bychom přitápěli v přechodovém období po příchodu ze zaměstnání,takže bychom měli rádi rychlejší výhřevnost místnosti.Vytápěli bychom kuchyň a obývák o rozloze 35m2.Mohla by být kamna v menším výklenku,původně byl projektován krb,nesnižuje to přenos tepla,sálajícího z kachlí?Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
25. 09. 2017, 06:42:52
Re:Kachlová krbová kamna

Dobrý den, plocha 35m2 je poměrně malá – prostor cca 100m3 – ta tento prostor potřebujete k vytopení odhadem 3–4 kW výkonu. Pokud budete topit v přechodném období, tak ještě méně. U kamen Dolo je výkon regulovatelný v rozmezí 4–11 kW. Přijde mi to hodně. Pokud se díváte po obdobném typu kamen, doporučil bych spíše kamna Romotop Arona s větší akumulací do šamotových výměníků. V případě dalších dotazů, napište.

Petr Vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.