Spalování dřeva z jehličnanů : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
17. 08. 2017, 07:56:21
Spalování dřeva z jehličnanů

Dobrý den! Chci se zeptat na toto. Líbí se mi kamna litinova kratki koza k8. Ale ted jsem se docetl, ze se v nich nesmí topit jehličnany. Je to opravdu nutné? Mam mraky dreva z borovice :-) Co se tedy stane, když budu topit pouze jehličnany? A poslední otázka je doprava. Jaký přepravce vozi kamna? Jde se domluvit třeba na sobotu na určitou hodinu?

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
17. 08. 2017, 07:57:46
Re:Spalování dřeva z jehličnanů

Dobrý den,
kamna jsou určena pro spalování dřeva nebo dřevěných briket. Dřevo musí mít obsah vody nižší než 20 %, čehož lze dosáhnout sušením po dobu alespoň jednoho roku (u měkkého dřeva) nebo dvou let (u tvrdého dřeva). Mokré dřevo má nejen málo energie, ale jsou dosahovány nízké spalovací teploty, v kouřovodu a komínu se tvoří saze a dehty. Ohniště je černé a sklo neprůhledné.
Je pravda, že přestože má jehličnaté dřevo (modřín, jedle, borovice) díky obsahu pryskyřice vyšší výhřevnost, je méně vhodné na spalování kvůli prskání a jiskření. Srovnáme-li dřeviny podle základních vlastností, nejkvalitnějším palivem je dubové dřevo. Jde o tvrdé až velmi tvrdé dřevo, které má dobrou výhřevnost a nízkou vlhkost. Srovnatelnou kvalitu má dále buk, habr nebo jasan
Doprava je zdarma po celém území ČR. Přepravu nám zajišťuje přepravní společnost PPL Sprint pouze v pracovní dny od pondělí do pátku mezi 8:00 – 17:00 V den doručení řidič zavolá a oznámí předpokládaný čas předání.

Jana Jedináková
obchodní asistentka

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.