Krbová vložka s výměníkem ABX OXFORD s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
19. 07. 2017, 07:18:46
Krbová vložka s výměníkem ABX OXFORD s výměníkem

Dobrý den. Uvažuji o koupi krbových kamen ABX Oxford s výměníkem 10 . Ve zdi mám připravenou díru na přívod externího vzduchu tuším 5, nebo 7,5 cm. Je možné tento otvor napojit s redukcí tuto krbovou vložku? Jak to ovlivní topení, hoření? Druhý dotaz mám, je možné v těchto kamnech topit jednu sezonu bez napojení na radiátory bez vody? Děkuji za odpověď. S pozdravem .

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
19. 07. 2017, 07:19:39
Re:Krbová vložka s výměníkem ABX OXFORD s výměníkem

Dobrý den.
Topení bez zapojeného teplovodního systému je zakázáno – výměník je vlastně dvojplášť krbové vložky – není tam šamot. Je ochlazován vodou. Pokud v plášti nebude cirkulovat voda, dojde k poškození výměníku.

Vložka Oxford má vysoký výkon – k bezproblémovému provozu potřebuje velké množství kyslíku ( vzduchu) – pokud to napojíte na přívod vzduchu 50 nebo 75 mm, je předpoklad, že vzduchu bude málo a vložka bude špatně hořet a nebude dávat potřebný výkon. Toto se dá obejít tak, že hadici, ketrá vede z hrdla kamen do přívodu vzduchu neutěsníte – necháte ji navolno a kamna si budou částečně přisávat i vzduch z místnosti.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Petr Vávra
Vávra kamna s.r.o.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.