Krbova kamna do pasivni drevostavby : diskuze

no image
Autor: Pet.Ho
23. 02. 2017, 09:12:52
Krbova kamna do pasivni drevostavby

Dobry den,

jak to tak byva nechceme se vzdat pohledu do hořícího ohne, asi pozůstatek z dob, kdy jsme byli lovci:o) Ale stavitel nas od kamen odrazuje, stavba je nepotrebuje (TC+teplovodni podlahovka). Jedna se o crawl-space, takze jsem také zavrhli kvůli velke hmotnosti krbovou vlozku s akumulacni obestavbou (BeF, Flamen atp.). A také kvůli nakladum, preci jen se bavime i s kominem o 100–110 tis. Kc.

Hlavni obyvaci část domu bude mit cc 150m3 + hala (lze otevřít přes velke soupacky), tepelnou ztratu objektu ještě neznam, jsme teprve ve fazi projektu. Kvuli designu nechceme kamma Salerno od H&S, ktera by podle vseho vyhovela pozadavku na maly vykon, libi se nam Aledo a Laredo od Romotopu, ale bojime se pretopeni. Vim, ze skrtit kamna je spatne, kvůli neekologickému spalovani a spineni skla. Zavrhli jsme i peletkova kamna – trysk není plapolani, navíc i po inovacích mají obvykle male proskleni.

Existuje vůbec nejaky výrobek, který by vyhovoval vykonem a designem, resp. pomůžou akumulacni prstence u Laredo vykon snížit na přijatelnou uroven? Nechceme se při kazdem zatapeni svlekat do spodního pradla…

Dekuji předem za odpoved,

Petr Holinsky

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
23. 02. 2017, 11:37:43
Re:Krbova kamna do pasivni drevostavby

Dobrý den,
akumulace částečně pomůže – rozloží teplo v čase. Ale samozřejmě není všespásná : pokud topíte delší dobu a akumulace nabere teplo, při dalším topení už teplo i vydává a výkon se zvedne.
Zkuste se podívat například na kamna Ropmotop ARONA – mají v sobě 2 šamotové výměníky – funguje to spolehlivě . …

Petr vávra
krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Pet.Ho
23. 02. 2017, 15:18:08
Re:Re:Krbova kamna do pasivni drevostavby

Dobry den pane Vavro,

dekuji za tip. Budeme to ještě ladit podle vysledne tepelne ztraty domu. Beru to tak, ze s kvalitni akumulaci se nemusíme primarne bat vyššího vykonu, ale pro jistotu je lepsi vybirat uz na pocatku typ kamen/krbove vlozky s nizsim maximálním vykonem, tedy tak okolo 4–5kW, at nemusíme skrtit.

S pozdravem,

Petr Holinsky

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.