Kamna Thorma Andorra : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
14. 10. 2016, 06:45:02
Kamna Thorma Andorra

Dobrý den, líbí se mi tato kamna:
'Odkaz'

Je u nich nějaká prodloužená záruka a jaké s nimi máte prosím zkušenosti? Někde jsem četl, že se může například sloupávat barva nebo, že se někdy loupě „těsnící páska“ na dveřích.

Předem moc děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
14. 10. 2016, 06:45:36
Re:Kamna Thorma Andorra

Dobrý den,
120 m2 je cca 300m3. K vytopení tohoto prostoru je potřeba ODHADEM 15 kW výkonu, pokud jsou plastová okna a zatepleno, tak cca 12 kW. S výkonem je přímo úměrně spjata i spotřeba paliva – pro výkon 15 kW je spotřeba cca 5 kg za hodinu. To mi přijde moc – abyste se nestali otrokem topení ..... Veselý obličej

Jako vhodné mi přijde instalovat tam kamna se jmenovitým výkonem kolem 8 kW (regulovatelný do cca 11 kW) a počítat s tím, že v největších zimách to nevytopíte a budete muset sepnout hlavní topení.

Pokud se týká kvality kamna Thorma Andorra. Definoval bych to tak : kvalita odpovídá ceně. Loupání barvy se občas objeví i u jiných výrobců. Povrchovou barvu je potřeba vytvrdit vypálením – je potřeba první zatopení provést tak, že se na plný výkon kamen najíždí postupně, pokud uživatel zahajcuje hned zkraje naplno, může se stát, že se barva nechytne a sloupne se. stejně tak i těsnění – první zatopení je vhodno provést při pootevřených dvířkách, aby se nestalo, že se Vám těsnění přilepí na korpus kamen. Nestává se často.
Nicméně : na uvedený prostor bych byl s kamny Andorra opatrný – hrozí riziko přetápění kamen.

Záruka na kamny tohoto typu ( thorma, ABX, HAAs+SOHN, Romotop a další ) je 2 roky. Nevztahuje se na mechanické poškození a poškození vlivem špatné obsluhy.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Petr Vávra

Vávra kamna s.r.o.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.