max.výška krbových kamen : diskuze

no image
Autor: Lub.Ki
12. 02. 2016, 16:18:24
max.výška krbových kamen

Dobrý den, chtěl bych se prosím informovat, jakou budu moct volit maximální výšku krbových kamen, když osu vstupu (vodorovný) do komínu mám cca 112cm od podlahy – myšleno horním výstupem. Je zde možné pro výstup z kamen použít hned kouřové koleno a následně trubku do komínu? Pokud bych vzal v úvahu zadní vývod kamen, jak bych měl cca kamna daleko od zdi při nutnosti použití dvou kolen – může být zde kouřová trubka za kamny svislá nebo jen šikmo? Děkuji předem za informaci.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
15. 02. 2016, 12:41:20
Re:max.výška krbových kamen

Dobrý den, můžete dát koleno hned. V některé literatuře se můžete dočíst, že je vhodné zachovat náběhovou výšku ( například trubku 25 cm a potom koleno), nicméně žádná norma to nepřikazuje. Firma HAAS+SOHN uvádí dokonce v technických listech i obrázek včetně použitého kolena.
Koleno v průměru 150 mm má rozměr na střed kolena 20 cm.
Při použití 2 ks kolen budete cca 40 cm od zdi – tomuto bych se asi raději vyhnul. Existuje varianta postavit pod kamna sokl takové výšky, abyste dosáhl do komína zadním vývodem “skoro” vodorovnou trubkou.
Asi bych to řešil až po výběru konkrétního modelu.
Petr vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.