Volba kamen do dřevostavby : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
08. 02. 2016, 09:33:54
Volba kamen do dřevostavby

Dobrý den,
stavíme dřevostavbu a vybíráme si krbová kamna. Obytná plocha domu je 72m2 , kamna mají mít výkon dle výpočtů max 5kw. Vybrali jsme si u Vás kamna Thorma Zaragoza. Jsou tyto vhodné pro náš případ? Hledali jsme právě nějaké s externím přívodem vzduchu ( jestli jsem dobře pochopil , tak by toto mělo zabránit zakouření prostoru mimo kamna).
Děkuji za radu

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
08. 02. 2016, 09:34:20
Re:Volba kamen do dřevostavby

Dobrý den,
děkuji za dotaz.
Obytná plocha je 72 m2, ale nepředpokládám, že by se kamny podařilo vytopit celý dům. Na základě zkušeností od zákazníků bych se zaměřil spíše na vytopení místnosti, kde budou kamna stát, plus že se část tepla dostane přes otevřené dveře do okolních místností. Kamna Zaragoza patří mezi kamna s nejmenším výkonem na trhu.
Já osobně bych výběr začal modely HAAS+SOHN Salerno , případně novějšími modely SALERNO II . kde je regulovatelný výkon v rozmezí 2–4 kW. ( podle mne do většiny nově stavěných domů zcela dostačující). Pokud byste měl s uvedenými kamny problém ( design, malé prosklení, cena apod), potom by do výběru přišla další kamna, mezi něž bych zařadil i model Zaragoza – spolu s Pyrus, Nordby, Madeira, Evora, Alpera, kamna od firmy ABX s indexem 4 nebo 5 ( Polar 4, Island 5 atd.)

Volba je na Vás, ale důrazně doporučuji zamyslet se nad kamny Salerno.

V případě dalších dotazů, napište.

Petr vávra
krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.