nepretržitá prevadzka - - provoz krbových kamen s výměníkem : diskuze

no image
Autor: mon.fe
08. 02. 2016, 08:06:46
nepretržitá prevadzka - - provoz krbových kamen s výměníkem

Dobrý den, prosim Vás o bližšie vysvetlenie pojmu nie sú určené k nepretržitej prevádzke , napr. kamna Olymp s teplovodným výmenníkom . Môžem s nimi ohrievať napr. podlahové vodovodné kúrenie celú zimu a až po vykurovacej sezone odstaviť ?

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
08. 02. 2016, 08:36:18
Re:nepretržitá prevadzka

Dobrý den, poměrně častý dotaz spojený s provozem krbových kamen.
Krbová kamna jsou primárně určena k sezonnímu provozu – k přitápění. Nemělo by se jednat o jediný zdroj tepla v objektu ( mj. i vzhledem k 30denní lhůtě pro vyřízení případné reklamace) .
Pojmem “nepřetržitý provoz” je myšleno chod kamen 7 dnů v týdnu 24 hodin denně. Dřevo není stáložáré palivo – je potřeba přikládat v pravidelných intervalech. Není předpoklad, že by byl někdo v noci vzhůru a udržoval kamna v chodu.
Předpokládaný provoz je takový, že ráno zatopíte, topíte třeba celý den a v noci necháte vyhasnout. Druhý den ráno vyčistíte popelník, zatopíte a topíte další den. Tímto způsobem třeba celou sezonu.
K ohřevu podlahového topení jenom malou poznámku : teplota vody odcházející z kamen je cca 70°C , do podlahovky můžete pustit max cca 35°C – je potřeba vodu míchat – například v akumulační nádrži. Ale s tím si topenáři poradí.

Stačí to jako odpověď na Váš dotaz? Pokud byste potřebovali něco upřesnit, napište.

Petr vávra
krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.