Hass a Sohn - Mantova s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Jan.Pi
07. 04. 2015, 11:50:34
Hass a Sohn - Mantova s výměníkem

Dobrý den, u těchto kamen mám problém s čištěním výměníku. Plech, který by měl pročišťovat trubky výměníku se po nasunutí tyče zasekává, je zaklíněný k jedné straně. V podstatě mi to přijde jako nefunkční způsob čištění a musím tomu dopomáhat narovnáním plechu zevnitř, což je nepříjemné. Tah kamen tím je hodně poznamenaný. Můžete mi poradit nějakou alternativu k čištění výměníku?
Děkuji předem za rady

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Kam.Ob
Autor: Kam.Ob
08. 04. 2015, 06:32:44
Re: Hass a Sohn - Mantova s výměníkem

Dobrý den,

tuto situaci by měl posoudit odborný servis výrobce Haas+Sohn. Pokud máte kamna v záruce, doporučuji kontaktovat svého prodejce a domluvit se na zaslání reklamace. V případě, že jste kamna koupil u naší firmy, pošlete nám do emailu kopii záručního listu (výrobní číslo), číslo kupního dokladu a telefonní kontakt na Vás + adresu, kde jsou kamna umístěna. Vyplníme reklamační protokol a odešleme na servisní oddělení výrobce.

S pozdravem

Jana Pařenicová
obchodní asistentka

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Jan.Pi
17. 04. 2015, 19:36:51
Re: Re: Hass a Sohn - Mantova s výměníkem

Prodejce jsem kontaktoval a řekl, mi že mám příliš kolen u kouřovodu – 2 a použitý mám zadní kouřovod. Jaký je Váš názor na to, že jedno koleno snižuje tah komína srovnatelně jako snížení komínu o tři metry? Má na tah komína vliv jestli jsou kamna připojena vrchním nebo zadním kouřovodem? Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
20. 04. 2015, 07:22:09
Re: Re: Re: Hass a Sohn - Mantova s výměníkem

Dobrý den,
netroufám si vyjádřit se k tomuto konkrétnímu případu. Pravdou je, že v návodu se dočtete ( aspoň doufám, že to tam stále je), že kouřovod je potřeba zapojit do komína nejkratší možnou cestou, jejíž délka by neměla přesahovat 1.5 metru. Pokud je delší, měl by kouřovod být patřičně zaizolován.
Svým zákazníkům říkáme, že každé koleno ubírá cca 1 metr z účinné výšky – ale je to pouze odhad – v každé nemovitosti je to jiné.
Každopádně dlouhý nezaizolovaný kouřovod má vliv na zhoršení tahu komína – to vede ke zvýšenému dehtování. Pokud nepoužíváte dokonale suché palivo – pod 20% vlhkosti , nebo přikládáte menší dávku paliva, než je v návodu, případně nemáte krbová kamna zapojena použitím krátkého ( nahřívacího ) okruhu, dovedu si představit, že nepracují tak, jak mají.
Doporučuji řešit – dehet vám výrazně zkrátí životnost výměníku.
Petr vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.