Kamna na chalupu do kuchyně : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
26. 01. 2015, 11:00:39
Kamna na chalupu do kuchyně

Dobrý den,
prosila bych informaci na následující dotaz.
Máme kamennou chalupu, kam pravidelně jezdíme každý víkend. Máme zde etážové topení na plyn rozvedený v celém objektu, v jednom pokoji máme navíc kachlová kamna a v kuchyni krbová kamna, stará asi 10let.V těchto kamnech topíme dřevem přes den,abychom ušetřili plyn a navíc teplo ze dřeva je nám příjemnější.Plyn se spíná,když spadne teplota.
Máme v úmyslu vyměnit krbová kamna v kuchyni z důvodu:
1. při přikládání
často čmoudí /mají příliš velká prosklená dvířka/
2.dřevo zde vyhoří příliš rychle
3.nevydrží topit přes noc

Měli byste nabídku na kamna, která by se hodila do kuchyně, vytápěla prostor cca 100m2 a mohlo se topit non stop?
Díky předem za informaci, zdraví

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
26. 01. 2015, 11:01:19
Re: Kamna na chalupu do kuchyně

Dobrý den,
umím nabídnout krbová kamna, kde je možno topit nepřetržitě, ale obávám se, že nebudu umět nabídnout kamna, která vydrží topit přes noc.

Kamna , která máme v nabídce mají účinnost cca 80% plus mínus. Jsou certifikována na provoz, kdy přiložíte doporučenou dávku paliva a za cca 60 minut palivo vyhoří, přičemž uvolní teplo odpovídající jmenovitému výkonu kamen. Laicky řečeno, z 1 kg paliva dostanete hodinově 3 kW výkonu. ( Toto je rovnice, přes kterou nejede vlak

  • troufám si tvrdit, že i u jiných výrobců a značek – kamna nejsou perpetum mobile) . 

Samozřejmě – pokud omezíme přívod spalovacího vzduchu, dojde ke zpomalení hoření, ale s tím mj. souvisí i patřičné snížení výkonu ( kamna se jmenovitým výkonem 8 kW budou umět na doporučenou dávku paliva hořet 2 hodiny s výkonem 4 kW, možná 4 hodiny s výkonem 2 kW – ale to už se dostáváme na tenký led, kdy takovýto provoz nebyl ve zkušebně certifikován a záleží na hodně parametrech – tahu komína, seřízení vzduchu a hlavně kvalitě paliva.
Tady se samozřejmě automaticky nabízí otázka, jak si představujete “ topit přes noc “ – na jaký výkon ?
Litinová kamna s tzv. dvojím spalováním vydrží přes noc, ale tak, že kamna natopíte na vysokou teplotu, na noc naložíte a zavřete spalovací vzduchy. Ráno – po cca 8 hodinách přijdete , přiložíte třísky a kamna se opět rozhoří. Takže přes noc dávají třeba pouze 1 kW výkonu. ( je takovýto výkon ještě topením? )

Dlouhou dobou hoření se vyznačují kamna na uhlí, kde nasypete plnou spalovací komoru. Třeba tato :
https://www.krbova-kamna.com/hledani?…

Nebo by to mohly být kamna na pelety, kde si nastavíte teplotu a kamna hoří celou noc.

Stačí vám takováto odpověĎ ? Pokud upřesníte svou představu, můžeme se pokusit vybrat i něco z naší nabídky.

Přeji hezký den / Best regards

Petr Vávra

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Pet.Ma
26. 01. 2015, 16:05:41
Re: Kamna na chalupu do kuchyně

Dobrý den
Jen doplním, kamna na uhelná paliva opravdu vydrží dlouho horká, výhodou je provoz bez přikládání a obsluhy na jedno naložení 15– 20 hodin (dle typu kamen množství uhlí a nastaveného výkonu) Uhlí se nesype ale na žhavé shora ale napřed vsype a pak zapálí nahoře = bez kouře smradu nezanáší se kamna sklo ani komín. (nejideálnější je hnědé uhlí ořech 1 nebo v kombinaci s kostkou pro vyšší výkon nebo míchat s černým uhlím pro velmi vysoký výkon)Nevýhodou je topení cyklické tzn. jednou denně se kamna zbaví popela naloží a znovu zapálí. Přikládat na žhavé po 15, i více hodinách lze, ale pouze dřevo, hn. uh. brikety nikoli však uhlí to je k přímému přikládání nebo prohořívání nevhodné´=kouřivost zanášení. S hnědouhelnými briketami lze topit kontinuálně jsou vhodné k přímému přikládání mají dlouhý stáložár (cca 10 hodin bez problému +,–) a ´kamna lze roztopit ze žhavého i další den, něco k tomuto viz. např.

'Odkaz'

Co se týká kamen jen na dřevo s velmi dlouhou periodou přikládání pak možná se podívat na kamna s katalyzátorem tuším dutchwest, nebo kamna kanadská a vybrat vhodný typ, zde ale již třeba sáhnout hlouběji do kapsy a nemám s těmito kamny žádnou zkušenost takže za jejich vlastnosti které u nich uvádí nemohu ručit.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.