Výběr kamen : diskuze

no image
Autor: Mic.Po
09. 12. 2014, 17:07:49
Výběr kamen

Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně krbových kamen do bungalovu. Tento dům bude mít 110m2. Tímto krbem bychom chtěli v podstatě vytápět dům a pokud by už opravdu přituhovalo, tak přitápět el. do podlahového topení. O co mi jde. Vybíráme krbová kamna s výměníkem, terciálním spalováním a ochlazovací smyčkou. Průměr kouřovodu 150mm. spalování na dřevo. Rozhodujeme se mezi šamotem a litinou. Jenže litinová kamna jsou velmi drahá a obávám se, že to bude nejspíš mimo naše platební schopnosti, ale možná… Pokud si koupíme kamna s šamotem uvnitř, jak často se tento šamot musí měnit? Předpokládám, že pokud bychom koupili litinové, tak ty už jsou nejspíš na do smrti je to tak?

Děkuji za odpověď.
Michal Pop

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
10. 12. 2014, 11:34:59
Re: Výběr kamen

Dobrý den,
kamna s výměníkem je nutno vybírat dle výkonů – doporučuji konzultovat s topenářem.


Jenom pro jistotu : Nevybavuj isi, že by někdo vyráběl kamna s litinovým výměníkem – výměníky jsou většinou z 5 mm plechu. Šamot je spotřební materiál – jeho cena není vysoká. Já osobně bych to neřešil . Vybíral bych podle výkonu, designu a ceny. Ale každý jsme jiný.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.