Dým při přikládání v místnosti : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
15. 11. 2006, 09:21:21
Dým při přikládání v místnosti

Dobrý den,mám dotaz ohledně rozdílu kamen ABX Stockholm 8 a výše uvedenými Haas Max.Kamarád vlastní kamna Grand a i přes veškerou snahu se mu nedaří při přikládání zamezit vniku kouře do místnosti z prostoru spal.prostoru.Komín je dle vyjádření komeníka vynikající(tah cca 25),průměr roury 200,vystupující voda 70 stupnů.kamna Grand se nám moc líbí,ale při zkušenostech kamaráda,nevím zda neupřednostnit ABX při koupi pro sebe do RD.Není problém v konstrukci kamen,přesněji v pevné cloně nad výměníkem,která by zhoršovala prostup kouře vzhůru?Zdá se mi že kamna ABX tudle clonu nemaj a dle vyjádření našeho topenáře fungují u něj doma bez problémů.Vzhledem se nám líbí více Haas,ale ta funkce odkouření?Děkuji za radu pro případnou koupi.S pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
15. 11. 2006, 09:25:08
Re: Dým při přikládání v místnosti

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše služby.
Neumím takto od pasu poradit, ale zkusme nejprve ověřit, zda přikládá správným způsobem.
Cituji z návodu k obsluze , kapitola 5.3.:
5.3. Přikládání paliva
Pro zabránění úniku kouřových plynů do místnosti při přikládání doporučujeme: Přibližně 5 až 10 vteřin před otevřením dvířek ohniště plně otevřete primární regulátor vzduchu, pak přikládací dvířka nejprve mírně pootevřete, vyčkejte několik vteřin na odsátí kouřových zplodin do komína a teprve potom dvířka otevřete naplno. Po přiložení paliva dvířka ohniště opět uzavřete. Po rozhoření paliva (bez čadivého plamene) regulátor znovu vraťte do původní polohy (popř. uzavřete). Při přikládání dbejte na to, aby palivo nepřesahovalo nad úroveň šamotové (vermiculitové) vyzdívky spalovacího prostoru. Množství přikládaného paliva má odpovídat hodinové informativní spotřebě pro dané topidlo (viz. technický list). Při přetápění může dojít k trvalému poškození konstrukce kamen.

Upozornění: Nadměrnému unikání spalin do místnosti při přikládání, zabráníte doplňováním paliva po jeho vyhoření na žhavý základ.

Pokud by nepomohlo, zkusíme pokračovat v pátrání po možných příčinách
Přeji příjemný den
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.