pomoc s výběrem : diskuze

no image
Autor: Jar.Vl
25. 11. 2014, 08:47:49
pomoc s výběrem

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o radu. Mám zájem koupit krbová kamna, původně jsem chtěl kamna s výměníkem, ale upustil jsem od toho.Chtěl bych kamna s terciálním spalováním, obývák je spojený s kuchyní, celková plocha asi 30m2, prostor je dále otevřen do rod. domu. Je zde plynové ústř.topení, plastová okna, zateplená fasáda domu. Komín nemám – firma čeká na konkrétní krbová kamna.Původně se mi líbila kachlová kamna (Manta),dnes mě zaujala- svým vzhledem-kamna Bergamo Mini antracit plech + stříbrné boky nebo ABX Polar 4. Poraďte prosím s výběrem. Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
25. 11. 2014, 10:40:29
Re: pomoc s výběrem

Dobrý den, no zapeklitý dotaz.

Výběr konkétního modelu krbových kamen je na Vás – do toho Vám já zasahovat nechci – vybírejte kamna s menším výkonem (do 5 kW )- tedy modely od ABX s indexem 4 nebo 5 v názvu.
Vybírejte dle designu výkonu a ceny.
Pokud se týká vztahu krbových kamen ke komínu. Záleží, jaký plánujete komín. V případě , že budete stavět tzv. americký, nebo ztracený komín ( kouřovod s funkcí komína), potřebujete kamna s vyjímatelnými deflektory – tak, aby Vám při čištění komína saze propadly až na rošt. Pokud budete mít fasádní komín, předpokládám horní vývod z kamen, koleno a přes zeď ven do třísložkového komínového systému – v tomto případě udělejte prostup zdí ve výšce třeba 160 cm. Pokud byste zvažovali kamna s možností akumulace – Thorma SEVILLA, CADIZ, ATIKA, ABX PORTO, TURKU, ROMOTOP LUGO AKUM, AVORA AKUM, bude potřeba kouřovod výše.

Pro kamna BERGAMO MINI, případně ABX s indexem 4 nebo 5 stačí výška kouřovodu 150 cm.

V případě dalších dotazů, napište.

Petr Vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.