Dotaz na krbová kamna - výběr : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
05. 08. 2014, 08:30:16
Dotaz na krbová kamna - výběr

Dobrý den.

Asi bude lepší, když se za Vámi osobně stavíme (jsme z Opavy) a necháme si poradit. Vybíráme krbová kamna s výměníkem, už jsme kvůli tomu nechali frézovat a vložkovat komín. Problém je, že nám každý říká (doporučuje) něco jiného. Od kominíků, přes instalatéry, přes lidi, kteří je mají… Na internetu je také hromada různých informací.

Obecně jsem si myslel, že litina je kvalitní materiál, připadly mi dobré parametry a také se mi vzhledově kamna docela líbily…Takže mi to nepřišlo jako špatná volba.
Z „nelitinových“ kamen jsem se díval na Vašich stránkách na Aquaflam Vario BARMA…

S pozdravem JH

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
05. 08. 2014, 08:32:05
Re: Dotaz na krbová kamna - výběr

Dobrý den, rádi Vás na prodejně uvítáme.
Abyste nejeli zbytečně, pokusím se napsat několik informací.
Krbová kamna s výměníkem je potřeba dimenzovat dle teplených ztrát objektu. Pokud koupíte kamna s vysokým výkonem, bude se Vám okruh přehřívat, nebo kamna budete škrtit na nízkém výkonu. To vede ve svém důsledku k dehtování na výměníku, kouřovodech, komíně , spalovací komoře, skle. To čištění ve většině případů nebývá nic moc ( kulantně řečeno).
Pokud koupíte kamna s nízkým výkonem , okruh nevytopíte – zadní radiátory budou studené.
V kamnech s výměníkem je potřeba topit naplno.
Při 80% účinností kamen dostanete z 1 kg suchého kvalitního paliva cca 3 kW výkonu. ( pokud byste chtěli koketovat s kamny s vysokým výkonem, doporučuji si to vynásobit a propočítat, kolik bude potřeba na sezonu a také vyčlenit místo na skladování ).
Já osobně informace z netu od uživatelů neberu v potaz – tam kdekdo napíše kdeco. Hlavně negativní informace. Pokud do dieslu nalejete benzín, nebudete s motorem spokojen .....

Nevím, zda jste si všimnul – i litinová kamna mají ocelové výměníky. Já osobně bych materiál kamen neřešil. Pro mně by byl podstatný výkon, desing a cena . Snad jsem na nic důležitého nezapomněl …

Kupní smlouva je mezi prodávajícím a uživatelem. Pro mne jako prodávajícího je určujícím kritériem komunikace se servisem, dostupnost náhradních dílů ( a podpora v tomto směru) – vědět, že mne výrobce nenechá na holičkách .
Od ledna 2014 platí nová legislativa ohledně emisí u kamen s výměníkem. Čeští výrobci jsou v poho. Například u kamen Olymberyl a Horse flame musely být upraveny hodnoty výkonů, aby kamna vyhověla legislativě. Měli všechny model ve zkušebně v Brně – to je pro mne signál, že mohu bez problémů prodávat.
Zmínil bych patentovaný systém čištění výměníku stírací lištou – u kamen HAAS+SOHN.

Klidně se ptejte.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.