Krbová kamna do srubu 4x4m : diskuze

no image
Autor: Jit.Ma
07. 05. 2014, 13:01:00
Krbová kamna do srubu 4x4m

Mám nezateplený srub 4×4m. Žádné další místnosti. Kamna Thorma Milano se mi líbí, asi jiné menší nejsou. Ale jelikož jsem ženská a vše si musím kolem chaty zajistit sama, potřebuji ještě vyřešit technickou stránku, jak tam kamna umístit. Přesně jak zmiňujete důkladné odstínění, což ani nevím, co je. Také co potřebuji dát na podlahu, která je také dřevěná, co dát za kamna popř. vedle nich, co koupit za roury a jaký si nechat vyříznout otvor z chaty ven.Prostě bych si i tyto díly u Vás chtěla posléze nakoupit společně s kamny, až budu mít ve všem jasno, aby to k sobě sedělo. Moc děkuji .Pak musím asi postavit venku komín a také nevim, jak musí být vysoký a jak vzdálený od chaty. Vím, že to není Vaše povinnost mi v tomto ohledu radit, ale možná se zde najde někdo, kdo mi s tímto může také poradit. Moc Vám děkuji za Vaši ochotu. Jitka Malá

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
09. 05. 2014, 07:06:59
Re: Krbová kamna do srubu 4x4m

Dobrý den paní Malá.
Děkuji za dotaz a za důvěru.
V případě, že se jedná o chatu, kde není komín a bude se stavět nový, tuto realizaci by měla provádět zkušená kominická firma. A ( bohužel ) korektní řešení – z hlediska bezpečnosti a norem – nebude levnou záležitostí ( v porovnání s cenou krbových kamen, která jste si vybrala).

Kamna Thorma by měla stát na podložce přesahující obrysy kamen minimálně 30 cm do boku a 50 cm dopředu ve směru prosklení. Tyto hodnoty, stejně jako bezpečné vzdálenosti od hořlavých předmětů jsou uvedeny v návodu k obsluze.
Pokud se týká kouřovodů : bude potřeba vyříznout kus stěny nebo stropu – dle toho, kam komín povede – a volný prostor osadit izolací. Tu je možno vyrobit svépomocí nebo můžete koupit hotový díl určený k prostupu kouřovodu dřevostavbou ( cena řádově 5000 kč) . Komín jako takový by měl být minimálně 2 plášťový – jeho cena se bude odvíjet od použitého typu ( výrobce) a výšky komína. Mám před sebou nabídku komín Permeter o výšce 4,22m a průměru 150 mm v ceně někde kolem 13 tis bez DPH a bez práce. To neberte jako dogma – pouze Vás chci připravit na to, jak by se ceny mohly pohybovat.

Doporučuji poptat realizaci u zkušené kominické firmy v místě.

Samozřejmě se nebavíme o tom, že vezmete trubku a prostrčíte ji přes zeď ven… .

Petr Vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.