Výběr krbových kamen vhodných do dřevěné chaty : diskuze

no image
Autor: Mar.Č
28. 04. 2014, 05:09:11
Výběr krbových kamen vhodných do dřevěné chaty

místnost má obsah přibližně 35 m3 a jsou k ní připojené další dvě místnosti bez dveří každá cca 30m3. Chata není zateplená a je celodřevěná, takže netěsní. Chtěla bych pak chatu využívat o víkendu v zimě, kdy je chata promrzlá. Vývod na kamna -kouřovod je 120mm.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
28. 04. 2014, 11:43:44
Re: Výběr krbových kamen vhodných do dřevěné chaty

Dobrý den,
jenom pro úplnost : kamna budou umístěna v místnosti cca 4×4 m. Pokud byste zvolili příliš výkonná krbová kamna, docházelo by k tomu, že byste uvedenou místnost používali jako kotelnu, kde by bylo přetopeno abyste dosáhli v ostatních místnostech „obyvatelné“ teploty.
Přirozená mi přijde koupě rozměrově malých kamen s výkonem někde kolem 5–6 kW. Něco jako Thorma Milano II a pod. Pokud se jedná o dřevěnou chatu, je potřeba zdůraznit nutnost důkladného vyřešení odstínění kamen a kouřovodu od stěn místnosti.

Petr Vávra
krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Mar.Č
13. 05. 2014, 07:50:12
Re: Výběr krb.kamen vhodných do dřevěné chaty

Dobrý den, po úvaze opravdu půjdu do kamen Milano II. Můžete prosím tedy doporučit materiály vhodné na odstínění od dřevěných stěn? děkuji Marta Černická

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
13. 05. 2014, 09:21:31
Re: Re: Výběr krb.kamen vhodných do dřevěné chaty

Dobrý den, dají se koupit izolační desky. Jako příklad uvedu Silca nebo Superizol. Pokud jste z Ostravy nebo okolí můžeme vám je dodat. Doprava po republice mi přijde příliš komplikovaná – jednak jsou desky křehké a také doprava by nebyla nejlevnější – musely by se zabalit na paletu. Jednodušší mi přijde je koupit v místě. Já jsem spíše opatrný, proto bych obětoval dalších 5 cm prostoru a kamna bych od stěny odstínil tzv. větranou mezerou – tedy dřevěná stěna, 5 cm mezera, izolační deska. Ale způsob odizolování je na rozhodnutí toho, kdo to bude provádět..
Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Mar.Č
15. 05. 2014, 11:02:30
Re: Re:Výběr krb.kam vhodných do dřevěné chaty

Děkuji, já jsem bohužel v Plzni, pozeptám se u nás. To odstínění jsem tak nějak tušila s tou mezerou, budu to určitě tak nějak vymyslet. Moc děkuji za názory. M.Č.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.