Kamna Thorma Falun a Alvesta II : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
06. 03. 2014, 08:13:38
Kamna Thorma Falun a Alvesta II

Dobrý den.

Zvažuji nákup krbových kamen a zajímá mě rozdíl mezi dvěma podobnými modely kamen ve standardním provedení fy Thorma – Falun a Alvesta II. Rozumím designové odlišnosti výšky a boxu, ale technicky se mi jeví oba modely jako shodné, včetně materiálu ohniště. V těchto intencích nechápu cenový rozdíl v prospěch Alvesty. V čem spočívá jejich odlišnost a od čeho je založený cenový rozdíl? Jaké jsou zkušenosti vyzdívky – šamot versus vermiculit?


Děkuji.

S pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
06. 03. 2014, 08:14:37
Re: Kamna Thorma Falun a Alvesta II

Dobrý den,
správně jste napsala, že se jedná o kamna s totožným ohništěm = mají totožné parametry. Liší se vnější schránkou. ( stejně tak, jako další modely – KIRUNA II, LANDSHUT, CREMONA a možná další, na které jsem v tuto chvíli zapomněl).
K rozdílu v ceně se neumím vyjádřit – ceny nastavuje výrobce. Pravdou je, že kamna FALUN šedá jsme nakoupili ve velkém za akční cenu – proto můžeme nabídnout slevu 16% ( oproti 5% u modelu Alvesta II ).

Zásadní rozdíl ve vyzdívce šamot x vermiculit je v tom, že vermikulit je izolant ( neakumuluje teplo, odráží teplo do ohniště a tím zvedá teplotu v ohništi = kvalitnější spalování). Naproti tomu šamot je akumulační materiál naakumuluje do sebe teplo, tím se zvyšuje setrvačnost ohniště – stabilizuje hoření. Oba materiály mají své výhody. Já osobně bych to moc neřešil.

V případě dalších dotazů, napište.

Přeji hezký den
Petr Vávra

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.