kamna s malym vykonem a dlouhou dobou horeni : diskuze

no image
Autor: Tom.Hr
24. 01. 2014, 16:18:17
kamna s malym vykonem a dlouhou dobou horeni

dobry den, bydlim ve velmi malem domku (zahradnim), zdenem, nezateplenem. Nyni mam jako jediny zdroj tepla krbova kamna Oregon 6kW v mistnosti 9 m3 pres dvere ohrivam hlavni mistnost 21 m3 (kamna 80 cm ode dveri nasmerovane sklem), dale temperuji pres zaves (deku) dalsi mistnost 9 m3 (kvuli lednici min 10 st. C). Hledam variantu, kde bych nemusel kazdou hodinu prikladat, tj, s dlouhou dobou horeni, idealne i s akumulaci tepla a nizkou spotrebou. Nevim, jestli by se hodila spise litinova, kachlova nebo krbova. Diky za vas nazor a doporuceni modelu

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Pet.Ma
24. 01. 2014, 17:36:13
Re: kamna s malym vykonem a dlouhou dobou horeni

Dobrý den
Jednou z levných možností, kde nemusíte přikládat,máte dlouhou dobu sálání (stáložárný provoz) jsou šachtová kamna na uhlí vycházející z klasické koncepce kamen, dnes se vyrábí (omezeně) i se sklem.(na trhu je vícero značek od různých firem) Protože jsem o tom zde již na fóru psal podívejte se prosím sem:
'Odkaz'
( příspěvky Pet.Ma.)
V případě dotazu, rád odpovím. Petr

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Tom.Hr
24. 01. 2014, 18:38:16
Re: Re: kamna s malym vykonem a dlouhou dobou horeni

diky, omlouvam se, ze jsem to neuvedl, topit budu pouze suchym drevem, jinak bezne prikladani mi vubec nevadi, spise slo o dobu spanku (5 –6 hodin), kdy bych uvital zhave uhliky, a dobu, kdy jsem mimo 12 hodin (aby prostory moc nevychladly)

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Pet.Ma
24. 01. 2014, 19:15:49
Re: Re: Re: kamna s malym vykonem a dlouhou dobou horeni

Nic se neděje :-)
Jistě, volba paliva a výběr kamen je na Vás. Pouze jsem doporučil jednu z možností. Jinak v kamnech která mají šachtu na uhlí můžete topit nejen uhlím, ale i uhelnými a dřevěnými briketami dřevem, kombinovaně atd., a různými „styly“. Tak například jsem-li „mimo“ nechám v kamnech odhořívat uhlí shora (10–16) hodin samostatně hřejí, s uh. briketami (klasické přikládání stáložár 10 h+,–) a možnost restartovat kamna bez podpalu i za 24 hodin.Samozřejmě mám-li čas mohu jen dřevo :-) V aktivní fázi lze na kamnech vařit,atd. . Ale to jen na okraj, výběr je pochopitelně na vás :-) Přeji mnoho zdaru při výběru kamen .:-)

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.