Kamna Prity S2 W10 : diskuze

no image
Autor: Rom.Vo
28. 12. 2013, 21:15:30
Kamna Prity S2 W10

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na výkon kamen Prity S2 W10 uváděný 10kW do vody a 4 kW do vzduchu jestli je to pravda – mám v novostavbě cca 150 m2 v přízemí teplovodní podlahové topení a v patře ve 3 místnostech radiátory a v koupelně podlahovku opět – tepelní ztráta vypočítaná na 8,5 kW hlavní zdroj je elektrokotel 14 kW. Jedná se mi o to že pokud topím pouze těmito kamny tak dole podlahovka a nahoře radiátory jedou dobře ale nefunguje v patře v koupelně podlahovka. Může top být tím že kamna mají malý výkon nebo něco topenáři zanedbali a může být někde v okruhu chyba a kamna by měla stačit?
Děkuji za odpověď. Roman

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
02. 01. 2014, 07:44:21
Re: Kamna Prity S2 W10

Dobrý den.
Výkony 4+10 kW jsou hodnoty ze zkušebny – nevidím důvod jim nevěřit. Jedná se o maximální výkony. V praxi doporučuji provozovat na cca 70–80% maximálního výkonu.
Netroufám si spekulovat, kde je chyba – doporučuji kontaktovat topenáře, který to zapojení navrhl a zprovoznil.
tak nějak laicky mi přijde, že se mohlo stát, že pokud je podlahovka v koupelně až na konci okruhu, může se stát, voda v okruhu již nemá dostatečnou teplotu.
ale opravdu nevím – berte tento názor s rezervou.
Budu rád, pokud napíšete , čím to bylo a jak se to podařilo opravit – zprovoznit k Vaší spokojenosti.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Du
03. 01. 2014, 10:31:03
Re: Kamna Prity S2 W10

Dovolím si Vás odkázat na stránky energoportal.cz , kde v diskusi v sekci o tuhých palivech naleznete odpověď na svůj dotaz, případně se zeptáte. Diskusi navštěvují i odborníci, takže Vám jistě poradí. Podle mě nebude problém ve výkonu kamen, tepelná ztráta objektu se počítá při teplotě –15 St. Celsia, takže při současných teplotách to Vaše kamna v pohodě utáhnou. Problém bych spíš vyděl ve vyvážení systému, o tom se tak též dočtete …

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.