Kondenzát v kamnech Empoli s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
08. 10. 2013, 06:25:30
Kondenzát v kamnech Empoli s výměníkem

dobrý den , prosil bych o radu , koupil jsem si vaše kamna EMPOLI S VÝMNĚNÍKEM – řekl bych že se hodně tvoří kondenzace v topeništi někdy i vykápne přímo z kamen.-je to v pořádku? a zda má vliv ta kondenzace na horší zátop – komín je venku s fasády. A ještě jednu otázku – mám za sebou asi 10 zapálení a pořád je ta barva v uvnitř topeniště jakoby živá – zůstane stále taková nebo později vytvrdne? Děkuji za odpověd

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
08. 10. 2013, 06:25:59
Re: Kondenzát v kamnech Empoli s výměníkem

Dobrý den, doporučuji kontaktovat topenáře, který kamna instaloval, aby zkontroloval okruh . Ta “živá barva” by mohla být dehet – známka, že je něco špatně. Příčiny dehtování jsou v podstatě 3 : vlhké palivo, nízký tah komína a škrcení kamen na nízkém výkonu ( v některých případech zjišťujeme, že uživatelé přikládají malou dávku paliva.
Doporučuji také pročíst návod a technický list ( dávka paliva je specifikována, stejně jako doporučený způsob zapojení).

Přeji hezký den / Best regards

Petr Vávra

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Du
08. 10. 2013, 07:12:32
Re: Kondenzát v kamnech Empoli s výměníkem

Dobrý den.
Mám Haas a Sohn Kalmar 11, prozatím zatopeno jen asi 5×. Kondenzát se tvoří na stěnách výměníku i vnitřní stěně topeniště, avšak jen cca. do 10 min od zapálení. Pak se teplota uvnitř zvýší a kondenzát se vysuší. Při prvním zápalu došlo dokonce k tomu, že kondenzát vytekl ven z kamen. Osobně mám vyzkoušené nečistit kamna úplně do čista, ale po obvodu nechat trochu popela. Kondenzát steče do něj, vsákne se a v průběhu topení vyschne. Od té doby žádný problém snad jen že na současné teploty jsou kamna dost silná a též se mi uvnitř usazuje dehet – lesklý povrch topeniště. Předpokládám, že až se dostanou teploty pod nulu a bude se topit s vyšší intenzitou povlak zmizí …

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.