Krbová kamna do staršího rodinného domu : diskuze

no image
Autor: Luk.Du
21. 09. 2013, 10:53:22
Krbová kamna do staršího rodinného domu

Dobrý den,

i přes pročtení mnoha příspěvků zde na fóru, potřebuji pomoci při výběru krbových kamen.Jedná se o byt v 1.patře staršího rodinného domu,ten není zateplen,ale všude jsou plastová okna.Tepelné ztráty jsou podle mě vysoké,nad námi je jen studená půda a nejsme od ní dostatečně izolováni.Topení celého domu zajišťuje plynový kotel.Potřebuji vytopit dvě místnosti (obývací pokoj 40m³ a místnost určená k chovu terarijních zvířat 50m³) – abych snížil náklady na plyn.Přebytečné teplo mohu pustit dveřmi na chodbu ke kuchyni nebo do dětského pokoje.Krbová kamna budou sloužit jen k dotápění,plynem bych chtěl topit na cca 18°C.(plynový kotel je podle revize lehce před hranicí životnosti,takže v případě poruchy,budou krbová kamna na přechodnou dobu jediným zdrojem tepla :-)V terarijní místnosti pak potřebuji teplotu kolem 28–30°C (zde budou i krbovky).Výška stropů je 2,5m ,tak předpokládám volit spíše krbová kamna s menším výkonem kolem 4–5kW.Zaujala mne krbová kamna Thorma Gent.Přiznávám,že po celkové rekonstrukci bytu,je pro mne cena rozhodující.Můžete je doporučit?Případně jaká jiná..Děkuji

S pozdravem Dupač Lukáš

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Kolek
23. 09. 2013, 13:59:15
Re: Krbová kamna do staršího rodinného domu

Dobrý den,
koukám, že se Vašemu dotazu ještě nikdo z kolegů nevěnoval(je sezóna,mají toho hodně ). Ono je těžko takto od stolu, bez místních znalostí poradit, jaká kamna si máte koupit. Variant jak Vaší situaci řešit je jistě mnoho. Předně bych začal tím, jestli není levnější řešením zateplení půdy nad bytem. Cena minerální vlny je dnes docela nízká a jedná se o dlouhodobé opatření vedoucí ke spokojenějšímu bydlení :) .Vše navíc člověk zvládne sám.. To ponechme ale nyní stranou.
Co se týká krbových kamen – měly by sloužit případně i jako hlavní zdroj topení? To by ale znamenalo napojení na teplovodní okruh – radiátory? Nebo máte na mysli pouze sálavé topení vzduchem? Je otázkou, zda by se dokázalo teplo šířit po celém bytě, když kamna budou v nějaké místnosti . Já si to neumím představit a nevím zda by to dobře fungovalo. Pokud budou kamna v malé místnosti 50m3, bude tam opravdu solidně přetopeno, ale dále nevím nevím..Asi bych doporučil za sebe pozvat si do bytu nějakého topenáře, který by situaci mohl na místě zhodnotit. Jednou z věcí, na kterou je potřeba také myslet je revize stávajícího komína? Ten je předpokládám v místnosti s zvířátky? :)

V.Kolek

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Pet.Ma
23. 09. 2013, 18:47:54
Re: Krbová kamna do staršího rodinného domu

Dobrý den
Myslím, že pro Vámi uvedenou potřebu by mohla kamna Thorma Gent vyhovovat, vysloveně doporučit je nemohu, nemám s nimi osobní zkušenosti. Mám ale velmi dobré zkušenosti s kamny tradičními či chcete-li klasickými na dřevo uhlí a brikety. Proč?
Jsou levná, praktická, můžete topit klasicky přikládáním dřeva nebo hnědouhelnými briketami chcete-li dlouhý stáložár a nepřerušovaný kontinuální provoz bez nutnosti každý den ráno podpalovat, nebo mnoha hodinový samostatný provoz bez nutnosti přikládat užijete-li hnědé uhlí jež se do kamen vsype a zapálí nahoře, takto vám budou kamna dlouhodobě sama hřát bez nutnosti přikládat či se o ně starat a vyjma rozhoření topí čistě, bez kouře z komína. Vhodnými kamny mohou být např. Thorma Kerpen a odvozené varianty s nižšími šachtami Milano 2, Verona atd., nebo např. od fi. Wamsler kamna Calor A,T,S nebo Carla s větším sklem a další.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.