Porovnání krbových kamen FILEX Hb a Nordica Super junior : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
20. 09. 2013, 07:10:37
Porovnání krbových kamen FILEX Hb a Nordica Super junior

Dobrý den,

sháním kamna na chatu a měl bych dotaz ohledně výkonu. Na Vašich internetových stránkách je uvedena informace o kamnech Thorma Filex Hb, píše se tam: mají jmenovitý výkon 5 kW a regulovatelný výkon v rozmezí 2.5 až 7.5 kW. Mohl byste mi to, konkrétněji vysvětlit? Taky by mě zajímalo jak je to ve srovnání s kamny Nordica Super Junior.

Jelikož kamna budou používaná nejčastěji o víkendu, záleží mi především na rychlosti vytopení prostoru. Jaká kamna jsou v tomto ohledu podle Vašeho názoru lepší?

Předem velmi děkuji za Vaši odpověď

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
20. 09. 2013, 07:11:07
Re: Porovnání

Dobrý den,
krbová kamna je vhodné ( z hlediska účinnosti, životnosti apod) provozovat na výkon, který je označován jako jmenovitý ( někdy také nominální). Krátkodobě je možno topidlo zatížit na výkon maximální, nebo naopak můžete výkon krátkodobě snížit ( za takovéhoto provozu je předpoklad špinavého skla a dehtování kamen (dehet v ohništi i kouřovodech).
Uvedená kamna nemám odzkoušena a proměřena v praxi – proto jejich provoz mohu pouze odhadnout. Předpokládám, že se budou chovat podobně. FILEX Hb mají varnou plotnu, kde je možno vařit ( plamen jde přímo na plotnu), Nordica mají plotnu pouze pro ohřev ( mezi ohništěm a plotnou je deflektor – na plotnu jdou “pouze “ spaliny.
Jedna důležitá věc – nevím, kolik je teplota v místnosti, pokud se jedná o chatu – pokud by bylo mínus, je potřeba kamna Nordica roztápět opatrně, aby litina nepraskla.

Přeji hezký den
Petr Vávra

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.