H+S Arktic 12 s výměníkem a plotnou - externí vzduch : diskuze

no image
Autor: Mil.Al
04. 09. 2013, 20:27:17
H+S Arktic 12 s výměníkem a plotnou - externí vzduch

Dobrý den,
rád bych se zeptal na možnost dodatečně přidělat externí přívod prim. vzduchu k těmto kamnům. Bohužel i přes na první pohled neutěsněnou místnost moderními prvky, nemají kamna nejspíše dostatek vzduchu (kouření při zapnuté digestoři..). Zavedením trubky (75mm) pod popelník (cca na jeho střed), úpravou popelníku, klapky pod kamny a přívodem vzduchu z větraného sklepa cca do 2m, bych chtěl řešit externí přívod vzduchu do kamen. Jaký je prosím Váš názor, zda-li není výše popsaný záměr úplně lichý? Předem díky za reakci :-) S pozdravem M.A.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Kam.Ob
Autor: Kam.Ob
05. 09. 2013, 11:16:09
Re: H+S Arktic 12 s výměníkem a plot. - externí vzduch

Dobrý den,

děkujeme za zájem o našes služby. U krbových kamen Haas+Sohn Arktic 12 s výměníkem nelze dodatečně dodělat a násladně napojit extérní přívod vzduchu. Mohla bych Vám poradit – častěji větrat nebo mít okna oetřená na mikro větrání. Pokud byste si svépomoci chtěl do kamen přivést externí vzduch a máte kamna v záruce, tímto úkonem ztratíte na kamna záruku.

S pozdravem

Jana Pařenicová
obchodní asistentka

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Kolek
06. 09. 2013, 08:54:14
Re: H+S Arktic 12 s výměníkem a plot. - externí vzduch

Řešením by bylo snad použití pouze cirkulační digestoře. Protože klasická – díra do baráku, Vám tahá po zapnutí vzduch ven. Nevýhodou toho je, že cirkulační digestoř přeci jen tak neodtáhne smrádek. Takže jak psala kolegyně, pootevřít okno a bohužel si pustit studený vzduch do bytu. Další možností by bylo prodání těchto kamen a zakoupení kamen s externím přívodem vzduchu. :)

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.