Pomoc výběrem krbových kamen : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
23. 08. 2013, 09:28:33
Pomoc výběrem krbových kamen

Dobrý den Petře,
po několika dobrých referencích zvažujeme nakup krbových kamen od Vás, a také protože nemáte na stránkách nějaký intuitivní strom výběru kamen, který by úplného laika postupným vylučovacím filtrem i s hezkou nápovědou provedl touto problematikou .

V příloze je půdorys naší situace, z kterého je možno si udělat vcelku dobrý přehled o dispozicích domu s těmito detaily:

  • dům má nová kvalitní okna, silné stěny ve staré části a zatepleni 15cm v nové části, a také kompletní zateplení půdy 30cm čedičovou vatou, čili tepelné ztráty by neměly být moc velké.



Prosíme o doporučeni vyhovujících modelů kamen z pohledu jejich typu, parametru a výkonu, se splněním požadavků níže: 

  • obklad plech, material asi ocel (litina je předpokládám ve vyšší cenové hladině)
  • kouřovod? – v kominu mame diru kolem 180…
  • vývod kouřovodu asi horní (budou stát vedle vnitřního komína, který má díru na pravém boku)
  • dvouplášťová
  • sire topeniste – min 300
  • teplovodni vymenik – NE
  • barva – preferovana seda, sekundarne cerna
  • palivo drevo
  • privod ext. vzduchu – NE
  • tercialni okruh – v zasade se mu nebranime
  • varrna plotna – NE



Jaka kamna z vasi nabidky splnuji toto prani nas, narocnych zakazniku? Idelane jeste stihnout nejake letni vyprodeje, bychom nemuseli cekat na dalsi leto.

Kdyby nebylo v zadani cokoli jasne dejte vedet.

Diky za povenovani se teto poptavce, ostatni zakaznici urcite jen rovnou objednavaji pred eshop a je preci hezke, kdyz maji takovyto zajem.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
23. 08. 2013, 09:29:03
Re: Pomoc výběrem krbových kamen

Dobrý den, děkuji za zájem o naše služby.
Filtr na webu není všemocný.

Kamna je potřeba vybírat hlavně dle výkonu ( = dle tepelných ztrát objektu) – to je to, z čeho vycházet. Spočetl jsem objem vytápěných místností a došel k číslu cca 150 m3 . Objekt je výborně zateplen, takže odhaduji ztráty na 4–5 kW. pokud máte projekt, doufám, že jsem se o moc nespletl … (ztráty jsou počítány většinou na mínus 15°C – kolik takových dnů v roce je ? )
Pokud bych byl investorem já, začal bych výběr kamna HAAS+SOHN SALERNO nebo OSORNO s výkonem regulovatelným v rozmezí 1.5 až 4,4 kW. Vysvětlím proč : kamna bych uvažoval používat pouze jako doplňkový zdroj tepla, topil bych pro pohodu. A právě tato kamna jsou optimální – nízký výkon, s tím spojená nízká spotřeba paliva a předpoklad stále otevřeného sekundárního vzduchu – měl by zajistit čisté sklo. Tato kamna bych si koupil já. Pokud by se náhodou stalo ( čemuž nevěřím) , že bych jimi uvedený prostor nevytopil, po sezoně bych je prodal třeba se ztrátou 5000 kč a zamýšlel bych se nad koupí výkonnějších.
Dotazů, jako je Váš mi tu chodí hodně. Zákazníci mají výhrady k velikosti (nebo spíše malosti) prosklení, velikosti spalovací komory, designu apod.
Pokud má někdo tento problém, jako další v řadě jsou kamna ABX s indexem 4 nebo 5 – tady už je větší prosklení, větší spalovací komora, výběr z hodně designů a obkladů. Ale je potřeba si uvědomit, že tato kamna hoří optimálně při provozu na 5 kW výkonu ( každou hodinu přiložíte cca 1.7 kg paliva). Můžete je provozovat na nižším výkonu, ale troufám si napsat ( nemám odzkoušeno v praxi), že pokud provozovaný výkon poklesne pod 4 kW, budou kamna dehtovat – jak v ohništi, tak i hlavně v komíně.
Další variantou je koupě kamna s akumulační obkladem, kdy se výkon kamen rozloží v v čase – kamna se pomaleji nahřívají a po ukončení topení obklad vydává teplo. Jsem unešený z kamen Thorma DELIA serpentino – 280 kg kamene : http://www.krbova-kamna.com/…ntino-p.html

Obávám se, že výprodeje 2013 už nestihnete – začíná sezona. V akci do konce září jsou kamna HAAS+SOHN Salerno.

Budu rád, pokud mi napíšete svou reakci.

Přeji hezký den / Best regards

Petr Vávra +420 777 079 331 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.