Re: Re: Volba kamen s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Du
12. 08. 2013, 22:48:07
Re: Re: Volba kamen s výměníkem

DObrý den. Nechci zbytečně zakládat nové téma proto se zeptám zde: Plánuji pořídit krb. kamna s výměníkem a nechta zapojit do stávajícího okruhu s plyn kotlem. Topenář mi spočetl potřebný výkon 10 kW do vody a 4,5 kW do vzduchu (vytápěný prostor 198 m3 vodou, 90m3 vzduchem). Výkon radiátorů při tepelném spádu 75/65 st. C činí 11,6 kW, při spádu 70/55 st. C je 9,4 kW. Nicméně z tabulek u jednotlivých výrobků nejsem moc moudrý a mám obavy abych nekoupil kamna, která aby dostatečně ohřála vodu pro radiátory budou místnost ve které budou stát přetápět. Mohu poprosit o tipy na konkrétní výrobky do cca. 40 000,– Kč? A ještě jeden dotaz: vyrábí se kamna s výměníkem, kde regulace hoření funguje stejně jako např. u kotle na uhlí tzn. naložím kamna o víc se nestarám a kamna si řídí přísun vzduchu sama?

Děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Kam.Ob
Autor: Kam.Ob
14. 08. 2013, 07:57:10
Re: Re: Re: Volba kamen s výměníkem

Dobrý den,
výpočet vhodného výkonu opravdu necháváme na topenáři. Pokud budu vycházet z toho, že potřebujete 10kW do vody a 4.5kW do prostoru, mohu Vám nabídnout např. krbová kamna Haas+Sohn Andrus s výměníkem nebo Haas+Sohn Nivala s výměníkem.
Automatickou regulaci přívodu vzduchu mají kachlová kamna ABX Karelie s výměníkem, jejich cena je 46.925,–Kč na bílém soklu, respektive 56.154,–Kč na kachlovém soklu. Regulátor automaticky ovládá přívod vzduchu – výkon kamen.
V případě dalších dotazů nás, prosím, opět kontaktujte.

Dagmar Figallová
obchodní asistentka

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Du
14. 08. 2013, 21:31:31
Re: Re: Re: Re: Volba kamen s výměníkem

Moc děkuji za odpověď. Ještě se zeptám: klapka o které se píše u výše jmenovaných kamen Haas a Sohn Andrus či Nivala slouží tedy pouze jako jedna z ochran proti přetopení? Tedy přivírá vzduch až pokud teplota vody ve výměníku stoupne nad určitou teplotu? A běžný chod (výkon) kamen se musí regulovat ručně?

 Děkuji

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
15. 08. 2013, 09:25:23
Re: Re: Re: Re: Re: Volba kamen s výměníkem

Dobrý den, ano, je to tak – je to pomocný bezpečnostní prvek – pokud čidlo vyhodnotí ve výměníku vyšší teplotu než 95°C, dojde automaticky k omezení hoření ( přívodu vzduchu).
U kachlových kamen ABX LAPONIE s výměníkem 10.4 kW a Karelie s výměníkem 10.4 kW si nastavíte na regulátoru požadovanou výstupní teplotu vody a regulátor bude automaticky ovládat vzduch na kamnech tak, aby teplota vody na výstupu z výměníku byla konstantní.
Jenom pro jistotu dodávám – jedná se o teplotu vody vycházející z kamen – nikoli teplotu vzduchu v místnosti.
Petr Vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.