Krbová kamna Prity WD15 s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
25. 03. 2013, 14:18:39
Krbová kamna Prity WD15 s výměníkem

Krbová kamna Prity WD15 s výměníkem a troubou mě zaujala. Po přečtení dotazu z 11.04.2012 by mě zajímalo, co je správné nastavení teplovodního okruhu a doporučení instalace nahřívací smyčky. Dále bych chtěl vědět, jaký je jmenovitý výkon do vzduchu. Místnost, ve které budou kamna stát, je velká 80m krychlových. Jaká je spotřeba dřeva a dá se topit uhelnými briketami? Děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
25. 03. 2013, 14:19:26
Re: Krbová kamna Prity WD15 s výměníkem

Dobrý den,
Spotřeba paliva se odvíjí od provozovaného výkonu. Orientačně se bere 3 kW výkonu na 1 kg kvalitního suchého dřeva. Model FG W15 má jmenovitý výkon někde kolem 14–16 kW – takže spotřeba paliva cca 5 kg za hodinu – při provozu na jmenovitý výkon.
Aby kamna správně pracovala , je potřeba je trvale provozovat na jmenovitém výkonu a je vhodné instalovat tzv nahřívací smyčku ( bypass), která Vám zajistí konstantní teplotu vratné vody. Tím se pomůže omezit dehtování spalovací komory.

Není to o m3, ale o tepelných ztrátách objektu – doporučuji dimenzování konzultovat s topenářem. Uhelné brikety nejsou povoleny.

V případě dalších dotazů, napište.
Přeji hezký den

Petr Vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.