Kamna do dřevostavby - HAAS+SOHN Salerno : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
25. 03. 2013, 09:40:30
Kamna do dřevostavby - HAAS+SOHN Salerno

Dobrý den.
Chtěl bych vás poprosit o radu ve výběru krb. kamen. Jedná se o dřevostavbu, tudíž jako správná volba se jeví kamna Salerno případně Osorno. Před časem jsem u vás objednával tyto pro souseda (taky dřevostavba) a je s nima moc spokojen. I přesto mám určité pochybnosti ve výkonu, vzhledem k tomu, že kamna v našem domě budou v místnosti cca. 50m2 a k tomu je instalována vzduchotechnika, která po sepnutí čidla odvede horký vzduch nad kamny prakticky do všech pokojů, což ve finále je dalších cca. 120m2. Mám proto dotaz, jestli si myslíte, že v tomto případě by nebyla lepší volba výkonnějších kamen. Děkuji za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
25. 03. 2013, 09:42:04
Re: Kamna do dřevostavby - HAAS+SOHN Salerno

Dobrý den, pokud jsem sousedovi do dřevostavby doporučil Salerno a funguje to, jsem tomu rád. Ale na druhou stranu mne to nepřekvapuje.

Upřímně, nevím úplně přesně, jak ta vzduchotechnika funguje. Jenom to tuším. Zatím s ní nemám žádnou praktickou zkušenost.
Mělo by se vycházet z tepelných ztrát objektu a z toho, jak budete kamna využívat.
Pokud jsou celkové tepelné ztráty kolem 6 kW a plánujete kamna používat pro přitápění ( k navození atmosféry a k úspoře plynu) , troufám si tvrdit, že Salerno s výkonem 4 kW bude dostačující – tepelné ztráty jsou počítány pro mínus 15°C.
Pokud byste chtěli kamny topit jako hlavním zdrojem ( denně od 8 do 22 hodin), nebo by ztráty byly vyšší ( což si nemyslím), zvážil bych možnost koupit levná kamna s výkonem třeba 6 kW a provoz bych vyzkoušel. Na základě zkušeností bych kamna po jedné topené sezoně prodal a koupil definitivní řešení. Výhodou takovéhoto řešení, by bylo, že já bych prodal 2 kusy kamen místo jedněch ( pokud se rozhodnete koupit u nás Veselý obličej).
Ale teď vážně. Zkuste o tom pouvažovat, třeba se i dohodnout se sousedem, že Vám kamna na měsíc půjčí …

Je potřeba si uvědomit jednu věc : dřevostavba minimálně akumuluje – vše, co vyrobíte vám zůstane uvnitř.

Budu rád za zpětnou vazbu o tom, jak ta rekuperace funguje.

Přeji hezký den

Petr Vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.