Výběr kamen s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
18. 03. 2013, 08:24:16
Výběr kamen s výměníkem

Dobrý den získal jsem nějaké informace při rozhovoru s vašimi zástupci na stánku Infotermy 2013 a líbil se mi váš celkový přístup a komunikace v jednání. Obracím se tedy na vás s prosbou o radu při výběru krbu. Plánujeme pořídit si do novostavby krb, resp. krbová či spíše kachlová kamna s výměníkem, neboť chceme vytápět dům přes tyto kamna s následným napojením na akumulační nádrž. Při rozhovoru s instalatérem mi doporučoval, abych při vypočítaných ztrátách cca. 6kW zakoupil zdroj vytápění, který bude mít 8–12kW do vody a 3kW do vzduchu, přičemž v tomto směru jsme nováčky a tak se obracím na vás o radu, nač si dát pozor, čeho se vyvarovat či lépe snad, co by jste mi mohli doporučit. Ideální by bylo, pokud by tato kritéria splňovala nějaká kachlová kamna nebo krbová vložka zasazená do kachlové obezdívky. Ještě jednou děkuji za vaši ochotu, vstřícnost a radu, s pozdravem

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
18. 03. 2013, 08:25:30
Re: Výběr kamen s výměníkem

Dobrý den, to, co Vám topenář řekl má svou logiku.

Výkonem 3 kW do prostoru bude předpoklad, že se prostor, v němž budou kamna stát nebude přetápět. A pokud budete topit do akumulační nádrže, nejste zase naopak omezeni výkonem do výměníku. Pochopitelně je potřeba vybírat rozumně – aby to nebyl výkon 20 kW do vody. ( i z hlediska spotřeby paliva).
Takových 8–12 do vody mi přijde optimální, ale pokud vás zaujmou kamna s
nižším výkonem, není problém.

Určitě bych zmínil kamna HAAS+SOHN EMPOLI, TRINO, MANTOVA, BORAS – tato kamna mají konstrukci výměníku tak, že výměník se čistí zvenčí – pro lepší orientaci doporučuji prostudovat návod k čištění výměníku u uvedených modelů.

Pokud jste někde z okolí Ostravy, možná by bylo dobře se sejít na prodejně v
Ostravě Hrabůvce. Jsme schopni vám nabídnout i realizaci. Topnou část Vám
udělá Váš topenář a o zbytek se postará krbař.

Přeji hezký den

Petr Vávra
+420 777 079 331
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.